ΣΠΟΡ

Πόλο: Περηφάνια για τα κορίτσια – Χάλκινη η Εθνική γυναικών, πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

Πόλο: Περηφάνια για τα κορίτσια – Χάλκινη η Εθνική γυναικών, πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

Πόλο: Τεράστια νίκη της Εθνικής γυναικών στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επί της Ιταλίας με 7-6 και χάλκινο μετάλλιο – Εξασφαλίστηκε η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ελληνικός θρίαμβος στο Αϊντχόφεν! Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, επικράτησε της ισχυρής Ιταλίας με 7-6 στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έτσι εξασφάλισε το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και 13ο συνολικά, με το χάλκινο που πήρε.

Παράλληλα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Πρώτη φορά μετά το 2008 και τρίτη στην ιστορία μας.

Η Εθνική μας ήταν αποφασιστική και άκρως προσηλωμένη στις ανάγκες του αγώνα. Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος… τσάκιζε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 4-1. Το σκορ πήγε στο 5-2, με την Ιταλία να αντεπιτίθεται μειώνοντας σε 5-4, πριν γίνει το 6-4 απ’ την Εθνική μας.

Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 6-6, με την Ελευθεριάδου να σκοράρει για το 7-6. Γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» καθώς οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της εκπληκτικής άμυνας της Ελλάδας στην τελική ευθεία του μικρού τελικού!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Νίνου (π.π.), 2-0 Μαργ. Πλευρίτου (φουνταριστός), 2-1 Πικότσι (π.π.), 3-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-1 Ξενάκη (π.π.), 4-2 Μπιανκόνι (π.π.), 5-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 5-3 Γκαλάρντι (φουνταριστός), 5-4 Μπιανκόνι (περιφέρεια), 6-4 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 6-5 Βιακάβα (π.π.), 6-6 Αβένιο (πέναλτι), 7-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια).

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν και πάλι η Σοφία Τορνάρου και η Στεφανία Σάντα.

Οι δηλώσεις της δακρυσμένης Αλεξίας Καμμένου:

Οι δηλώσεις των Ν. Ελευθεριάδου, Αλ. Ασημάκη και Ι.Σταματοπούλου: