ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Εκτός ημιτελικών ο Νυφαντόπουλος

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Εκτός ημιτελικών ο Νυφαντόπουλος

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 60 μέτρων στη Γλασκόβη ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Η πρώτη απ’ τις εννιά ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης, ήταν ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Ο σπρίντερ μας δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 60 μέτρων και αποκλείστηκε απ’ τη συνέχεια.

Για τον 33χρονο ήταν η πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο. Έτρεξε στην τέταρτη απ’ τις επτά προκριματικές σειρές του αγωνίσματος. Τερμάτισε τέταρτος με επίδοση 6.74. Δεν κατάφερε να είναι ανάμεσα στους 24 που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Νυφαντόπουλος κατετάγη 29ος μεταξύ των 49 αθλητών που έτρεξαν στον προκριματικό, στον οποίο ταχύτερος όλων με επίδοση 6.49 ήταν ο Αμερικανός Κρίστιαν Κόουλμαν.

Μετά τον αποκλεισμό του, ο Γιώργος Νυφαντόπουλος δήλωσε:

«Νιώθω ικανοποίηση που βρέθηκα εδώ και αγωνίστηκα δίπλα σε τόσο μεγάλους αθλητές. Τεχνικά την ένιωσα καλά την κούρσα μου, το αποτέλεσμα όμως με άφησε οριακά εκτός τελικού. Δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί δουλέψαμε καλά στον κλειστό στίβο και γενικά πήγαμε καλά. Είχα λοκάρει τον Καναδό (σ.σ. ο Μπρέντον Ρόντνεϊ τερμάτισε πέμπτος στη σειρά με 6.80) και όταν είδα μετά τα 30 μέτρα ότι του έφυγα, πίστεψα ότι ήμουν μέσα. Αλλά ο αθλητής από τη Σιγκαπούρη έκανε εθνικό ρεκόρ και πήρε την τρίτη θέση. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο και εννοείται ότι θα κυνηγήσω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τέλους».