ΣΠΟΡ

Τρόμος στο Miami Open: Αδιαθεσία και ο Μπερετίνι μετά την κατάρρευση του Καζό (vids)

Τρόμος στο Miami Open: Αδιαθεσία και ο Μπερετίνι μετά την κατάρρευση του Καζό (vids)

Δεύτερο τρομακτικό περιστατικό με τενίστα μέσα σε λίγες ημέρες στο τουρνουά του Μαϊάμι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις του στο Miami Open, με τη Μαρία Σάκκαρη να έχει ήδη πάρει την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά λιποθυμίας που παρουσιάζουν φέτος οι τενίστες στο Μαϊάμι.

Πιο πρόσφατο αυτό που συνέβη στη μάχη του Ματέο Μπερετίνι με τον Άντι Μάρεϊ, που βρήκε τον Σκωτσέζο να επικρατεί με 4-6, 6-3, 6-4 και να παίρνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 8ου game στο δεύτερο σετ, ο Ιταλός τενίστας φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του και να είναι έτοιμος να καταρρεύσει στο κορτ, κάτι που δεν έγινε επειδή στιγμιαία έβαλε τη ρακέτα στο έδαφος και στηρίχθηκε.

Η εικόνα ήταν σοκαριστική, με τη διαιτητή να διατάζει την προσωρινή διακοπή του αγώνα και τον Μπερετίνι να πηγαίνει στον πάγκο μέχρι να ηρεμήσει, κάτι που συνέβη λίγη ώρα αργότερα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Αρτούρ Καζό είχε συγκλονίσει το κοινό του Miami Open, ο οποίος κατέρρευσε κατά την διάρκεια του αγώνα του κόντρα στον Χάρολντ Μαγιό για τα προκριματικά του τουρνουά.

Ο Γάλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από το οποίο πήρε εξιτήριο, μια μέρα αργότερα.

«Νιώθω καλύτερα. Μόλις έφυγε από το νοσοκομείο στο Μαϊάμι, αφού πέρασα μια νύχτα λαμβάνοντας θεραπεία και κάνοντας μια μακρά σειρά εξετάσεων. Σήμερα είμαι καλύτερα. Η πίεσή μου παραμένει σταθερή, όπως και οι παλμοί μου.

Ήταν μάλλον περισσότερο φόβος παρά κάτι κακό. Το σώμα μου πρέπει να ξεκουραστεί και ελπίζω να επιστρέψω στα γήπεδα πολύ σύντομα. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα υποστήριξης. Θα τα πούμε σύντομα».

Για τον Μαγιό, ο οποίος δέχθηκε κριτική ότι δεν αντέδρασε μόλις είδε τον αντίπαλο να πέφτει, ο Καζό έγραψε:

«Έχω δει πολλά άσχημα μηνύματα για τον Χάρολντ. Δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε μετά τον αγώνα, δεδομένης της απώλειας των αισθήσεων μου, αλλά γνωρίζοντάς τον εδώ και πολύ καιρό μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι ο άνθρωπος που δεν θα ανησυχούσε.

Είμαστε συνάδελφοι. Ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και πίστεψε άτι ήταν απλώς κράμπες Μόλις είδε ότι ήταν σοβαρό ανησύχησε κι έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει».

Σχετικές ειδήσεις