ΣΠΟΡ

Πάλη: Απέκλεισαν τον Σαντουλάεφ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πάλη: Απέκλεισαν τον Σαντουλάεφ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ρώσος δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, δε θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παρίσι 2024, επειδή κρίθηκε πως έχει εκφραστεί υπέρ του πολέμου της χώρας του στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι αθλητές της πάλης, έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ουδέτεροι. Κάτι που δεν ισχύει για όλους όμως. Ειδικά στην πάλη. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, προχώρησε στον αποκλεισμό του Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ απ’ το Παρίσι 2024.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο τυχαίο όνομα, καθώς έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα του. Δεν του επιτρέπεται λοιπόν να συμμετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά του Μπακού. Κρίθηκε πωςε δεν πληροί τους όρους ουδετερότητας που έχουν τεθεί από τη ΔΟΕ. Ο λόγος είναι πως έχει εκφραστεί στο παρελθόν υποστηρικτικά στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Σαντουλάεφ είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 86 κιλά το 2016 και των 97 κιλών το 2021. Η υπόθεσή του επανεξετάστηκε μετά από στοιχεία που δόθηκαν στις αρμόδιες επιτροπές. Ένα επιπλέον στοιχείο που ήταν εναντίον του, ήταν το γεγονός πως παραμένει αθλητής της Ντιναμό Μόσχας, σύλλογο του ρωσικού κράτους.