ΣΠΟΡ

Τένις: Ασταμάτητος Τσιτσιπάς – Στον τελικό του Μόντε Κάρλο!

Τένις: Ασταμάτητος Τσιτσιπάς – Στον τελικό του Μόντε Κάρλο!

Τένις: Ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» τον φορμαρισμένο Γιανίκ Σίνερ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο – Επιστρέφει στο Top 10 ο Έλληνας τενίστας!

Ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς, το έκανε ξανά το θαύμα του! Ο Έλληνας τενίστας έγινε μόλις ο δεύτερος που «λυγίζει» τον Γιανίκ Σίνερ μέσα στο 2024 (ο πρώτος ήταν ο Αλκαράθ) κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μόντε Κάρλο. Παράλληλα, επανέρχεται στους 10 κορυφαίους τενίστες του πλανήτη με αυτή του τη νίκη. Με τη συμμετοχή στον τελικό είναι ήδη στο Νο9 κι αν πάρει τον τίτλο θα φτάσει στο Νο6!

Ο ημιτελικός ήταν ένα πραγματικά σπουδαίο ματς, με τον Έλληνα και τον Ιταλό να αρνούνται να χάσουν. Όμως η ψυχή και το ταλέντο του Στέφανου, ήταν αυτά που επικράτησαν στο τέλος.

Κόντρα στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς έκανε σπουδαίο αγώνα. Πήρε το πρώτο σετ με 6-4, με τον Ιταλό να ισοφαρίζει παίρνοντας το δεύτερο σετ 6-3.

Το τρίτο και τελευταίο βρήκε τον «Στεφ» να κάνει break στο τέταρτο game και κρατώντας το δικό του σερβίς έφτασε στο 6-4 και τη νίκη με 2-1!

Αυτή είναι η πρώτη νίκη Top 3 για τον Τσιτσιπά, απ’ το 2022. Πλέον στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του Νόβακ Τζόκοβιτς-Κάσπερ Ρουντ.