ΣΠΟΡ

Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ

Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Eurokinissi

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι το σύμβολο της ελπίδας από το μίσος που υπάρχει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπως τόνισε ο Τόμας Μπαχ.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσε το «παρών» στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο Τόμας Μπαχ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, απευθυνόμενος στους επίσημους στα ελληνικά.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με πολέμους και συγκρούσεις σε άνοδο, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με όλο το μίσος, την επιθετικότητα και τις αρνητικές ειδήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

Και συνέχισε: «Πρόκειται για κάτι που μας ενώνει, κάτι που ενώνει, κάτι που μας δίνει ελπίδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβουμε σήμερα είναι το σύμβολο αυτής της ελπίδας».

Τόνι Εστανγκέ: «Μια δύναμη έμπνευσης»

Ο Τόνι Εστανγκέ
Ο Τόνι Εστανγκέ κατά τη διάρκεια της ομιλίας τουEurokinissi

Ως μια δύναμη έμπνευσης χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες βλέπουμε περισσότερο από ποτέ μια δύναμη έμπνευσης για όλους εμάς και για τις μελλοντικές γενιές, ενώ ο κόσμος κλονίζεται από κρίσεις».

Μάλιστα, στην συνέχεια, σε δηλώσεις του στο «RFI» τόνισε: «Εξετάζουμε όλα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προσαρμοστούμε στο πλαίσιο, γιατί είναι δική μας ευθύνη. Ανάλογα με την κατάσταση και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, θα προσαρμόσουμε το έργο».

Σχετικές ειδήσεις