ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ρουντ πήρε «εκδίκηση» και κατέκτησε το Barcelona Open

Στέφανος Τσιτσιπάς
EPA/Alberto Estevez

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 σετ (7-5, 6-4) από τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος κατέκτησε το Barcelona Open.

Μια εβδομάδα από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο, ο Νορβηγός τενίστας πήρε τη ρεβάνς.

Η «κατάρα» των «500αριών» χτύπησαν και πάλι το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει κερδίσει ποτέ τουρνουά της συγκεκριμένης κατηγορίας κι αυτό δεν έγινε ούτε την Κυριακή (21/4). Η ήττα από τον Ρουντ ήταν ο 11ος χαμένος τελικός για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος μετράει τέσσερις χαμένους αγώνες τίτλου στη Βαρκελώνη.

Ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση που έκανε στο Μόντε Κάρλο και γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο χώμα, μετά από 10 σερί νίκες.

Ο Ρουντ είχε όλες τις απαντήσεις στο πρώτο σετ, το οποίο ξεκίνησε με break από τον Έλληνα πρωταθλητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο αντίπαλος του κέρδισε τρία game στη σειρά για να προηγηθεί με 4-3. Ο Νορβηγός πήρε πίσω το σερβίς του στο έκτο game και με το δεύτερο break του «έκλεισε» το πρώτο σετ. Συγκεκριμένα, «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του στο 12ο game, για το 7-5.

Ο Τσιτσιπάς επηρεάστηκε από το χαμένο σετ και δεν είχε την ίδια συγκέντρωση στο δεύτερο, με αποτέλεσμα ο Ρουντ να κάνει break στο τέταρτο game κι έφτασε να προηγείται με 4-1. Ο Νορβηγός πήρε τελικά το δεύτερο σετ με 6-3 και με 2-0 κατέκτησε τον τίτλο στη Βαρκελώνη.

Σχετικές ειδήσεις