ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση με μεγάλη ανατροπή στην Ρώμη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση με μεγάλη ανατροπή στην Ρώμη
EPA/ALESSANDRO DI MEO, ΑΜΠΕ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Την πρόκρισή του για τη φάση των «32» του τουρνουά της Ρώμης πήρε ο Έλληνας τενίστας επικρατώντας 2-1 σετ (6-7(1), 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 32 λεπτά) του Γιαν Λέναρντ Στρουφ με ανατροπή.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς ο αντίπαλός του του έκανε break στο πρώτο game, με τον Έλληνα πρωταθλητή να… ξεσπά σ’ ότι βρήκε μπροστά του με… όπλο την ρακέτα του.

Ωστόσο, κατάφερε να κάνει το break στο 8ο game και ισοφάρισε 4-4. Όμως, η προσπάθειά του δεν ολοκληρώθηκε, μια και στο tie break του πρώτου σετ, ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ ήταν εξαιρετικός, με αποτέλεσμα να πάρει το σετ (1-0) και να βάλει στα… σχοινιά τον Αθηναίο τενίστα.

Όμως, ο 25χρονος πρωταθλητής ανέβασε άμεσα την απόδοσή του, πήρε προβάδισμα στο 5ο game (3-2), έπειτα από συνεχόμενα breaks και τελικά έφτασε στην ισοφάριση 1-1, οδηγώντας το ματς στο 3ο και τελευταίο σετ.

Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα στο 3ο game, αλλά και το 5ο, εξουδετέρωσε τρία break points του Γερμανού τενίστα, κράτησε το σερβίς του και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Καμ Νόρι που επικράτησε του Τζάουμε Μουνάρ.

Σχετικές ειδήσεις