ΣΠΟΡ

Νικητής ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ με ομόφωνη απόφαση στον αγώνα του αιώνα (photos)

Νικητής ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ με ομόφωνη απόφαση στον αγώνα του αιώνα (photos)

Είναι γεγονός. Ο Φλόιντ Μειγουέδερ νίκησε καθαρά τον Μάνι Πακιάο με ομόφωνη απόφαση μετά από 12 γύρους και διεύρυνε το αήττητο σερί του σε 48-0. Παράπονα από την πλευρά Πακιάο...

Τον απίστευτο του μύθο συνεχίζει να... κτίζει ο Φλόιντ Μεϊγούδερ Τζούνιορ, ο οποίος κέρδισε στα σημεία τον Μάνι Πακιάο και διέυρυνε το νικηφόρο του σερί σε 48-0.

Ο αγώνας ήταν αρκετά κοντινός (116-112x2, 118-110, με τον Φιλιπινέζο να έχει το κέντρο του ρινγκ και τον Φλόιντ να... βγάζει τα σημεία με τη γνωστή του (και τις περισσότερες φορές μη αντιμετωπίσιμη) άμυνα.

075732

O "TheMoney" ήξερε πως θα πείσει τους κριτές, πήρε κάτι παραπάνω από επτά στους δώδεκα γύρους, είχε τον... τίτλο του φαβορί από την αρχή του αγώνα και έπαιξε ως φαβορί. Από την άλλη ο Μάνι ήξερε πώς μόνο ένα νοκ-άουτ θα του χάριζε τον αγώνα στην MGM Arena του Λας Βέγκας και ενώ πέρασε αρκετά χτυπήματα στον αντίπαλό του, κανένα δεν μπόρεσε να τον επηρεάσει.

O νικητής απόψε έδωσε 435 χτυπήματα από τα οποία τα 148... προσγειώθηκαν στον αντίπαλό του, με τον ηττημένο να δίνει μεν 429 χτυπήματα, ωστόσο μόλις τα 81 να πετυχαίνουν τον Φλόιντ.

 82735615 mayweather

"Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό και όσους ήρθαν απόψε στο Βέγκας" δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, με τον ηττημένο να τονίζει πώς θεωρεί ότι κέρδισε τον αγώνα και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι λίγη ξεκούραση.

 82735556 end ap

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μεϊγουέδερ:
Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό για αυτή τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μου που ήρθαν απόψε στο Λας Βέγκας από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Μάνι είναι ένας καταπληκτικός πυγμάχος. Ήξερα ότι θα με πιέσει. Είχε τις στιγμές στου στον αγώνα αλλά τον κράτησα σε απόσταση. Έκανα έναν έξυπνο αγώνα και δεν τον άφησα να με πλησιάζει. Είμαι περήφανος για ότι κάναμε απόψε και νοιώθω πραγματικά ευλογημένος.

 82735579 glum ap 1

Aναλυτικά οι δηλώσεις Πακιάο:
Ήταν ένας καλός αγώνας, στον οποίο νομίζω ότι κέρδισα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα, απλά τον κυνήγαγα. Τον χτύπησα αρκετές φορές. Συνεχώς τον κυνηγούσα και αυτό έκανε δύσκολο το έργο μου για πολλά χτυπήματα. Άντεξα τα δικά του χτυπήματα γιατί δεν είναι τόσο δυνατός όσο παλιότεροι αντίπαλοί μου.

Συνοψίζοντας, ο αγώνας δόθηκε δίκαια στον καλύτερο πυγμάχο των τελευταίων 40 ετών και η γενική αίσθηση που υπάρχει στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή από σχόλια πασίγνωστων πυγμάχων που είναι καλεσμένοι σε εκπομπές ως σχολιαστές, είναι πως δύσκολα θα υπάρξει ρεβανς. Ωστόσο κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από το θέαμα, ειδικότερα λόγω της γνωστής τακτικής του Μεϊγουέδερ "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Όσκαρ Ντε Λα Χόγια, ο οποίος ζήτησε... συγγνώμη από τους φίλους της πυγμαχίας για το θέαμα που είδαν.

Σχετικές ειδήσεις