ΣΠΟΡ

Γουίμπλεντον: Αποκατάσταση της… «τάξης» από Τζόκοβιτς;

Γουίμπλεντον: Αποκατάσταση της… «τάξης» από Τζόκοβιτς;

To αρχαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, το Γουίμπλεντον, ξεκίνησε ήδη στο Λονδίνο και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει και τη φετινή χρονιά είναι τεράστιο. Το αγαπημένο τουρνουά στο γρασίδι έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στο παρελθόν, με τις προσδοκίες να είναι υψηλές και για τη φετινή διοργάνωση.

ΟΙ φίλοι του τένις μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη δράση και τις μεγάλες αναμετρήσεις στα courts της Βρετανικής πρωτεύουσας μέσω του Live Streaming που προσφέρει στα μέλη του ο Stoiximan.gr.

H απάντηση του Τζόκοβιτς;

Το νούμερο 1, Νόβακ Τζόκοβιτς, της παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφει στην Αγγλική πρωτεύουσα μετά τον περσινό επικό τελικό απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, όταν και κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο συγκεκριμένο Grand Slam. Ωστόσο, ο Σέρβος δεν έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα.

Η απώλεια του Γαλλικού Όπεν από τον Σταν Βαβρίνκα, τις προηγούμενες εβδομάδες μπορεί να αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στη σεζόν του Σέρβου τενίστα, ωστόσο το Γουίμπλεντον είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για.. απαντήσεις.

Άλλωστε παρά την ήττα στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, ο «Νόλε» διανύει μία εξαιρετική χρονιά, έχοντας ήδη κατακτήσει ένα Grand Slam, φτάνοντας στον τελικό του 2ου της χρονιάς και διατηρώντας ως τώρα το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν σε αυτό προσθέσετε και ακόμη 4 τίτλους σε μικρότερα events τότε καταλαβαίνετε γιατί αποτελεί τα μεγάλο φαβορί του φετινού Γουίμπλεντον.

Μεγαλύτερα εμπόδια στην πορεία προς τον τίτλο θα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς οι Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρεϊ.

Ο Ελβετός (Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης) έχει κατακτήσει το Γουίμπλεντον επτά φορές στο παρελθόν και χρειάζεται άλλη μία για να φτάσει στις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του τουρνουά, ενώ ο Σκωτσέζος παίζει έχοντας τη στήριξη του Βρετανικού κοινού αλλά και την... ανάγκη να βρει μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Τζόκοβιτς τη φετινή χρονιά, αφού ο Σέρβος έχει επικρατήσει στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στην αρχή της χρονιάς, αλλά και στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν στα τέλη Μαΐου.

Ρίχνοντας μία ματιά και στις προτιμήσεις των στοιχηματικών εταιριών στο ίντερνετ, το ζευγάρι τελικού Τζόκοβιτς – Μάρεϊ προσφέρεται σε τιμές φαβορί (2,90 στον Stoiximan.gr) ενώ η δεύτερη η πιο δυνατή επιλογή (απόδοση 4,50 στην ίδια εταιρεία) φέρνει στον τελικό τον Σέρβο με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το αν θα καταφέρει ο Τζόκοβιτς να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά ή ένας εκ των Μάρεϊ , Φέντερερ -ή και κάποιος άλλος- θα μπορέσει να τον σταματήσει θα το μάθουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες στο γρασίδι του Γουίμπλεντον. Ας καθίσουμε αναπαυτικά και ας απολαύσουμε τένις στο κορυφαίο επίπεδο.