ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος πρωταθλητής

Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος πρωταθλητής

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένα παιδί που όλοι οι Έλληνες γνωρίσαμε, θαυμάσαμε, χειροκροτήσαμε (και) όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ίδιος υπόσχεται να μας χαρίσει ακόμη πολλές χαρές και πολλά χαμόγελα. Είναι γεννημένος πρωταθλητής, ένα παιδί θαύμα που πιστεύει σε τέσσερις παράγοντες που συντελούν για μια επιτυχία. Δουλειά, υπομονή, ταλέντο και τύχη. Και ο Λευτέρης τα έχει όλα!

Οι κρίκοι ενδεχομένως δεν είναι ένα άθλημα που ένα παιδί θα ζητούσε από μόνο του να ασχοληθεί, ειδικά από την ηλικία των 5 ετών. Ποια ήταν η αφορμή για αυτή την επιλογή;

Οι κρίκοι και γενικότερα η ενόργανη γυμναστική είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα. Στη δική μου περίπτωση, οι γονείς μου είχαν αίσθηση περί τίνος αθλήματος πρόκειται, ενώ παράλληλα γνώριζαν και η ενεργητικότητά μου που παρέπεμπε σε αυτό το άθλημα.

Περίμενες την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής τον περασμένο Μάρτιο; Πώς αντέδρασες και πώς το αξιολογείς σήμερα;

Δεν μπορώ να πω πως δεν περίμενα το αποτέλεσμα, διότι έχουμε δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, παράλληλα, ήθελα να τεστάρω τον εαυτό μου στον πρώτο μου αγώνα με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στα 25 σου χρόνια και με τη μέχρι τώρα πορεία σου πού έχεις πίστη; Αρκεί η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου;

Έχω πίστη στον εαυτό μου και στον προπονητή μου αλλά και σε μια ανώτερη δύναμη, ας πούμε, καθώς πάντα κάνω το σταυρό μου πριν ανέβω. Επίσης πιστεύω σε τέσσερις παράγοντες που πρέπει να υπάρχουν για να οδηγηθεί κάποιος στην επιτυχία: Δουλειά, υπομονή, ταλέντο και τύχη!

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε γεμίζει δύναμη για να ανεβαίνεις κάθε φορά και σε ένα ψηλότερο βάθρο;

Η Ελλάδα μου και οι Έλληνες ξεκάθαρα μου δίνουν δύναμη για κάθε επιτυχία και κίνητρο, ώστε να επαναλάβω το αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι αντίπαλοί σου στην καθημερινή σου ζωή και πώς τους αντιμετωπίζεις;

Οι αντίπαλοι στη ζωή είναι πολλοί και κυρίως ψυχολογικοί, αλλά με πείσμα και θέληση τους αντιμετωπίζεις. Η μεγαλύτερη μάχη είναι να τα βάλεις και να κερδίσεις τους δικούς σου «δαίμονες».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Πόσο άγχος έχεις που όλοι οι Έλληνες θα έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα πάνω σου;

«Εκμεταλλεύομαι» θετικά την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου για να μου δώσει δύναμη να κερδίσω αυτό που θέλω για μένα και για την Ελλάδα!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις σε όλους τους νέους που μάχονται καθημερινά σε αυτή τη χώρα για να κατακτήσουν το όνειρό τους;

Το μήνυμα μου για τους νέους της χώρας είναι να μη το βάζουν κάτω και να συνεχίζουν να προσπαθούν, καθώς οι Έλληνες διακρινόμαστε για την ψυχή μας. Η σωτηρία κρύβεται στη δική μας τη γενιά.