Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Μεσογειακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης – Σημαιοφόροι για την Ελλάδα Κορακάκη και Μίτας

Newsbomb

Μεσογειακοί Αγώνες: Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης άνοιξε επίσημα η αυλαία της 19ης διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται στο Οράν της Αλγερίας.

Η Άννα Κορακάκη κι ο Μάκης Μίτας ήταν οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής, η οποία μπήκε πρώτη στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι δύο αθλητές απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα των 40.000 θεατών που έδωσαν το «παρών» στην τελετή έναρξης. Πίσω τους ακολούθησε η υπόλοιπη αποστολή, η οποία αποτελείται από 177 αθλητές και αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος σε 21 αθλήματα. Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης.

Η τελετή έναρξης συνδύασε ιστορικές πτυχές της Αλγερίας με μοντέρνα στοιχεία ενώ η πιο εντυπωσιακή στιγμή ήταν όταν 500 drones σχημάτισαν στον ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όλα τα αθλήματα του προγράμματος. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Αλγερινής Δημοκρατίας, Αμπντεμαντζίντ Τεμπούν.

Από ελληνικής πλευράς στην τελετή έναρξης βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος, Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας, Νίκος Ιατρού και Θωμάς Τόκας.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας που θα διαρκέσουν ως τις 6 Ιουλίου, παίρνουν μέρος 3390 αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες.