ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δισεκατομμύρια στην εποχή του κορονοϊού – Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές για το 2020

Conor McGregor
AP Photo

Την ετήσια λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του προηγούμενου έτους έδωσε στη δημοσιότητα το «Forbes» και μέσα βρίσκονται μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Στην κορυφή αθλητής που έδωσε μόλις έναν αγώνα μέσα στο 2020!

Το 2020 ήταν εντελώς μια διαφορετική χρονιά για όλον τον κόσμο παγκοσμίως και την αιτία την ξέρουμε όλοι. Ο κορονοϊός επηρέασε τους πάντες και τα πάντα και φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο κόσμος του αθλητισμού.

Για μεγάλο μέρος του 2020, οι αθλητές έμειναν εκτός αγώνων ή έπαιζαν σε άδειες κερκίδες ή ακόμα και σε «φούσκες», όπως έγινε στο NBA. Όπως και να έχει ο επαγγελματικός αθλητισμός έχασε δισεκατομμύρια, όμως υπήρξαν και κάποιοι σούπερ σταρ που γέμισαν και με αυτές τις συνθήκες τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Forbes
Τα κέρδη των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών κάθε χρόνο. Με μαύρο χρώμα τα συνολικά κέρδη, με κίτρινο τα χρήματα από αθλητικές δραστηριότητες και με γκρι από εξωγηπεδικέςForbes

Το Forbes παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, τη λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του προηγούμενου έτους. Μπορεί η πανδημία να έπληξε το χώρο, όμως οι μεικτές αποδοχές των αθλητών που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, άγγιξαν τα 1,05 δισεκατομμυρία δολάρια προ φόρων τους τελευταίους 12 μήνες, 28% περισσότερα από τις αμοιβές των αντίστοιχων 10 του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα το ποσό αυτό απέχει ελάχιστα από το ρεκόρ των 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2018, όταν πρώτος στη λίστα βρέθηκε ο μπόξερ Floyd Mayweather, κερδίζοντας αυτούς τους 12 μήνες 285 εκατ. δολάρια.

Φέτος στην κορυφή βρίσκεται ο Conor McGregor. Ο σταρ του ΜΜΑ μπορεί να έπαιξε μόλις έναν αγώνα μέσα στο 2020, έβαλε όμως στον τραπεζικό του λογαριασμό 180 εκατ. δολάρια!

Conor McGregor
Στην κορυφή της λίστας ο Conor McGregor έχοντας αγωνιστεί σε μόλις έναν αγώνα μέσα το 2020AP Photo

Είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος φτάνει στο Νο 1 σε αυτή τη λίστα και η δεύτερη εμφάνισή του στην πρώτη δεκάδα (έφτασε στο Νο 4 με 99 εκατομμύρια δολάρια το 2018, μετά τον αγώνα ενάντια στον Mayweather).

Τα περισσότερα από τα κέρδη του Conor McGregor- περίπου 158 εκατ. δολάρια- προήλθαν από τις επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητές του και κυρίως από την πώληση του Proper No. Twelve- του brand ουίσκι του 32χρονου- στην Proximo Spirits, έναντι 150 εκατομμυρίων.

Παράλληλα ο Conor McGregor μπήκε σε ένα ιδιαίτερα «κλειστό κλαμπ». Είναι μόλις ο τρίτος αθλητής που βγάζει περισσότερα 70 εκατομμύρια δολάρια εκτός αγωνιστικού χώρου μέσα σε ένα χρόνο, ενώ παραμένει εν ενεργεία. Αυτό έως τώρα το είχαν καταφέρει μόνο ο Roger Federer και ο Tiger Woods.

Δείτε στην παρακάτω gallery τη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές την εποχή του κορονοϊού:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.