ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Xρυσή κολυμβήτρια Άννα Ντουντουνάκη στο Newsbomb.gr: Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και νιώθω δικαιωμένη

Η χρυσή κολυμβήτρια Άννα Ντουντουνάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είμαι πολύ χαρούμενη, είχα δουλέψει σκληρά στόχευα σε μετάλλιο αλλά δεν περίμενα να είναι το χρυσό», είναι τα πρώτα λόγια της Άννας Ντουντουνάκης, της Ελληνίδας χρυσής κολυμβήτριας στο Newsbomb.gr  - Στην συνέχεια μιλάει για την προετοιμασία της και τους στόχους της, «Δεν είχα τρομερά άλματα, ανάποδα, δούλευα όλα αυτά τα χρόνια βήμα-βήμα σκληρά και με αποφασιστικότητα. Μακάρι να μπορέσω και στο Τόκυο να επαναλάβω την ίδια επίδοση και να βρεθώ σε βάθρο».

Στην ερώτηση σε ποιους αφιερώνει το μετάλλιο η Άννα Ντουντουνάκη είπε: «Στον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα, στον γυμναστή μου Λάζαρο Αβιντζόγλου και φυσικά στους ανθρώπους που στηρίζουν όλες μου τις αποφάσεις τους γονείς μου που τους αγαπώ πολύ», είπε η Ελληνίδα γοργόνα στο Newsbomb.gr η οποία υπογραμμίζει στην συνέχεια, «έχουν μείνει δύο μήνες για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο θα συνεχίσω την δουλειά με την ίδια προσήλωση και σταθερότητα».

Στις απαντήσεις της κανείς διακρίνει τον χαρακτήρα της, η 26χρονη είναι χαμηλών τόνων και εργατική πολύ και αυτές οι δύο χρονιές ο covid-19 δυσχέραινε την προετοιμασία της μα η Χανιώτισα κολυμβήτρια είναι γεννημένη για «χρυσές» επιτυχίες.

Τέλος, μέσω του Newsbomb.gr στέλνει μήνυμα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα το τόσο δύσκολο και απαιτητικό «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πίστη στον εαυτό τους. Εμένα αυτή η πίστη προς τον εαυτό μου με οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια».

Άρης Γρηγοριάδης: Πιστεύω πολύ στην Άννα Ντουντουνάκη

Ο Χρυσός κολυμβητής Άρης Γρηγοριάδης ( ο οποίος είχε κατακτήσει χρυσά στο ύπτιο το 2008 και το 2012) μιλάει στο Newsbomb.gr για την Άννα Ντουντουνάκη.

«Είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση και μάλιστα στην πεταλούδα. Ανέβασε πολύ τον πήχη. Πριν από την Άννα Ντουντουνάκη κορυφαίες επιδόσεις είχε η Νέρι Νιαγκουάρα η οποία ήταν και Ολυμπιονίκης και είχε τερματίσει 6η.

Η Άννα Ντουντουνάκη έκανε αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά. Κατακτούσε μικρούς στόχους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ σοβαρή αθλήτρια και χαμηλών τόνων και μας γέμισε προσδοκίες για το μέλλον. Εύχομαι να έχει ανάλογες επιτυχίες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.