ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καρίμ Μπενζεμά: Μήνυσε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμιση

Καρίμ Μπενζεμά: Μήνυσε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, τον περασμένο Οκτώβριο κατηγόρησε τον Μπενζεμά ότι «έχει έναν διαβόητο δεσμό με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική ομάδα»

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών κατέθεσε ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου Καρίμ Μπενζεμά, μετά τις κατηγορίες του Νταρμανέν για σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, τον περασμένο Οκτώβριο κατηγόρησε τον Μπενζεμά ότι «έχει έναν διαβόητο δεσμό με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική ομάδα».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νταρμανέν σχολίασε ανάρτηση του παίκτη στο Twitter, με την οποία εξέφραζε την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας ως "πέρα από τα θύματα των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά".

Σημειώνοντας την αποτυχία του να εκφράσει παρόμοια συμπάθεια για τα εκτιμώμενα 1.300 Ισραηλινά θύματα που σκότωσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Νταρμανέν είπε ότι ο πρώην Γάλλος επιθετικός ήταν «γνωστός για τους δεσμούς του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

«Πολεμούμε την Ύδρα που είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, γιατί δημιουργεί μια ατμόσφαιρα τζιχαντισμού», είπε ο πολιτικός στο τηλεοπτικό κανάλι CNews.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, 36 ετών, που παίζει στη Σαουδική Αραβία και είναι μουσουλμάνος, εξέδωσε γρήγορα μια απάντηση και απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον του υπουργού για συκοφαντία.

Στην καταγγελία του 92 σελίδων, σημειώνει ότι «δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων ή με οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της».

Ο πρώην σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε: «Γνωρίζω τον βαθμό στον οποίο, λόγω της φήμης μου, χρησιμοποιούμαι σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ακόμη πιο σκανδαλώδη δεδομένου ότι τα δραματικά γεγονότα από τις 7 Οκτωβρίου αξίζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό. είδος δήλωσης."

Στο παρελθόν o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε στοχοποιήσει τον Καρίμ Μπενζεμά για άλλους λόγους, όπως η άρνησή του να τραγουδήσει τον γαλλικό εθνικό ύμνο και τον «προσηλυτισμό του στα κοινωνικά δίκτυα».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρύθηκε πριν από περίπου 80 χρόνια στην Αίγυπτο. Παρείχε το σκεπτικό για πολλές σύγχρονες ισλαμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Κατά κύριο λόγο ένα ιδεολογικό κίνημα χωρίς επίσημη δομή, και ενώ είναι απαγορευμένο σε πολλές χώρες, δεν είναι περιορισμένο στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mε πληροφορίες από το BBC