"Θα ξεμείνουμε από διαιτητές!"

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου...

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου δικαιολόγησε την αγανάκτηση του προέδρου της ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη αλλά πρόσθεσε ότι κάθε Κυριακή, αν ένας διαιτητής «αποκεφαλίζεται» αυτό θα έχει σαν συνέπεια να διαιτητεύουν ρέφερι πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας και ικανότητας.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Νοva Sport Fm 94.6" επισήμανε:
"Καταλαβαίνω το θυμό του ( του Προέδρου της ΑΕΚ), αλλά αν πάμε σε αυτή τη λογική σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε διαιτητές να παίξουμε. Αν αποκεφαλίζουμε κάθε Κυριακή κι έναν από τους top διαιτητές που έχουμε, θα διαιτητεύουν στο τέλος ρέφερι πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας.
Όταν καθαρίζουμε τους καλύτερους διαιτητές μας, τότε θα περιμένουμε χειρότερα κι όχι καλύτερα. Επειδή ξέρω τι έχουμε από πίσω, μη νομίζετε ότι διαθέτουμε τα αστέρια που είναι έξω από τους πίνακες διαιτησίας. Αν γίνει μία αξιολόγηση των διαιτητών της περσινής Β’ Εθνικής, στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι αυτοί που θα μπορούσαν να προαχθούν"
Όσον αφορά τα λάθη που έκανε ο Ηρακλειώτης ρέφερι Μιχάλης Κουκουλάκης, ανέφερε:
"Θα τιμωρηθεί και δικαίως. Άλλωστε αναγνώρισε και ο ίδιος τα λάθη του. Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουν τέτοια λάθη. Και δεν ήταν ένα, αλλά τρία-τέσσερα".
Για την απόδοση που είχε η διαιτησία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είπε:
"Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος, ιδιαιτέρα από τα μεγάλα ονόματα. Είδαμε κακές διαιτησίες από διαιτητές που δεν περιμέναμε. Εκφράζω την άποψη του φίλαθλου κόσμου και όχι τη δική μου. Στα πρώτα παιχνίδια δεν πήγαν καλά 2-3 διαιτητές από τους καλύτερούς μας".

Κλείνοντας, για τη συμμετοχή του Κύρου Βασσάρα στον ορισμό διαιτητών, σχολίασε:
"Αν ήταν ισχυρός ο ρόλος του Βασσάρα, θα μπορούσε να προσυπέγραφε τον πρακτικό ορισμό των διαιτητών για να είναι συνυπεύθυνος. Τώρα ζητούν ευθύνες από τον κύριο Πιλάβιο.
Τι φταίει ο κύριος Πιλάβιος; Ο ρόλος του Κύρου Βασσάρα στο κομμάτι της ανάπτυξης είναι τρομερός και το έχω διαπιστώσει. Είναι πάρα πολύ καλό το έργο του για τη διαιτησία. Αν έβαζε και μία υπογραφή στον ορισμό διαιτητών, θα ήταν, πιστεύω, πιο ισχυρό το κομμάτι των ορισμών. Θεωρώ πως το θέμα αυτό μπορεί να το φέρει ο πρόεδρος σε ένα από τα επόμενα συμβούλια".