Εν αναμονή της έκθεσης η ΑΕΚ

Πιθανή η τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για μία ή δύο αγωνιστικές, εξαιτίας των χθεσινών (02/02) επεισοδίων, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ...

Πιθανή η τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για μία ή δύο αγωνιστικές, εξαιτίας των χθεσινών (02/02) επεισοδίων, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Την έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή περιμένουν στην ΑΕΚ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα είναι επιβαρυντικά όσα θα αναγράφονται ώστε να επισύρουν βαριά ποινή. Το Φύλλο Αγώνα πάντως βγάζει… λάδι την Ένωση για όσα έγιναν στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς που το συνέταξε έχει συμπεριλάβει ελάχιστα πράγματα που δεν συνιστούν κάποια βαριά καμπάνα.
Ο Αθηναίος ρέφερι έχει καταγράψει μια τρίλεπτη διακοπή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο λόγω εισβολής 15 οπαδών της ΑΕΚ, καθώς και ότι με τη λήξη του παιχνιδιού υπήρξε νέα εισβολή, που χαρακτηρίζεται ως… πανηγυρισμός 40 ατόμων!!!

Σε άλλο σημείο του φύλλο αγώνος, ο διαιτητής αναφέρει πως ο Βασίλης Δημητριάδης μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του παιχνιδιού και κλώτσησε μία καρέκλα, με συνέπεια να του απαγορευτεί η είσοδος στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρείται βέβαιο πως ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Μπορεί το Φύλλο Αγώνα να μην είναι επιβαρυντικό, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη στην ΑΕΚ για «επεισόδια ευρείας κλίμακας», μόλις φτάσουν στα χέρια του οι εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή. Στην περίπτωση αυτή, είναι δεδομένο πως οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν ποινή μίας ή δύο αγωνιστικών χωρίς κόσμο. Τότε υπάρχει περίπτωση να εκτίσει την ποινή της στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία).
Πάντως υπάρχει και η περίπτωση τα επεισόδια να χαρακτηριστούν εκτεταμένα, οπότε το πρόστιμο μπορεί να κυμανθεί από 20.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ δύναται να επιβληθεί και τιμωρία έδρας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ένωση δεν είναι υπότροπη ούτε για ευρείας, ούτε για εκτεταμένα ούτε για μεμονωμένα (σ.σ. τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου κρίθηκαν μεμονωμένα).