Τζεμπούρ: «Θα τιμήσω τη φανέλα»

Ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, στη πρώτη του συνέντευξη, ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Ραφίκ Τζεμπούρ...

Ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, στη πρώτη του συνέντευξη, ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Τελικά, Ράφικ, είσαι τρομοκράτης;

«(γελάει) Αγωνιστικά πρέπει να είμαι, για τις αντίπαλες άμυνες. Σαν άνθρωπος όμως όχι. Είμαι απλά ειλικρινής».

-Δηλαδή την άποψη σου την εκφράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη ή προτιμάς να κρατάς ισορροπίες;

«Λέω τη γνώμη μου γιατί θέλω να ζω σε έναν κόσμο δίκαιο. Δεν μου αρέσουν τα δήθεν. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από την περίπτωση. Το καλύτερο είναι να βρίσκεις τη μέση λύση. Αν μπορώ να βρω τη χρυσή τομή, θα το κάνω. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και άλλες που πρέπει να το βουλώνεις».

-Κάποτε είχες δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα. Πώς αισθάνεσαι τώρα που αποτελείς κομμάτι της;

«Αγωνίστηκα ελάχιστα με τον Ολυμπιακό Βόλου και οι προπονήσεις που έχω κάνει είναι πολύ λίγες, όμως μπορώ να πω ότι αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση. Αρχίζω να καταλαβαίνω τι θα πει να παίζεις για τον Ολυμπιακό και μ΄ αρέσει».

-Πώς ήταν λοιπόν η πρώτη σου εμπειρία φορώντας όχι την ερυθρόλευκη αλλά την μπλε φανέλα του Ολυμπιακού;

«Σημαντική. Ήταν το ντεμπούτο. Ένα εκτός έδρας παιχνίδι που οι φίλαθλοί μας το έκαναν να μοιάζει σαν να έγινε στην έδρα μας. Χρειάζομαι ακόμη δουλειά στη φυσική μου κατάσταση, αλλά οι συμπαίκτες μου με έχουν κάνει να αισθάνομαι σαν να παίζω χρόνια στον Ολυμπιακό».

-Πώς περιμένεις ότι θα είναι το πρώτο σου παιχνίδι στο Καραϊσκάκη μπροστά σε όλον αυτό τον κόσμο που σε έχει δυσκολέψει στο παρελθόν;

«Ήδη έχω αισθανθεί πολλή ζεστασιά από την υποδοχή του. Περιμένω όσο τίποτα να αγωνιστώ σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη και να τους έχω για πρώτη φορά με το μέρος μου. Γενικά αποδίδω καλύτερα υπό πίεση. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερα αισθάνομαι. Στο Καραϊσκάκη δημιουργείται πιεστική ατμόσφαιρα στους ποδοσφαιριστές. Προτιμώ όμως να με πιέζουν σαν παίκτη της ομάδας τους παρά ως αντίπαλο. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης μας. Επίσης πρέπει να σου πω ότι και ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συχνά με πλησίαζαν οι φίλαθλοι και μου ζητούσαν να υπογράψω στην ομάδα. Αναγνωρίζουν ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό με ευχαριστεί».

-Κι εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις με την σειρά σου για να τους κρατήσεις ευχαριστημένους;

«Μα ό,τι κάνω πάντα. Θα τιμήσω τη φανέλα που φορώ και θα είμαι πολύ περήφανος για την ερυθρόλευκη. Θα δώσω το 100% και θα υπηρετήσω την ομάδα μου. Ήρθα για να δώσω το κάτι παραπάνω και αυτό ακριβώς θα κάνω… Τη δουλειά μου».