Μπιτσαξής εναντίον Ολυμπιακού

Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να καταδικάσει με ανακοίνωση τα επεισόδια στο θέατρο τέχνης...

Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να καταδικάσει με ανακοίνωση τα επεισόδια στο θέατρο τέχνης.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, υποστήριξε πως πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα και να ισχύσουν βαριές ποινές για τους δράστες της επίθεσης στην παράσταση με θέμα τον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100» αναφέρθηκε και στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.
Ο κ. Μπιτσαξής αρχικά μίλησε για την επίθεση στο θέατρο:
«Το παρακολούθησα. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο. Από την πλευρά της πολιτείας θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εφόσον υπάρξουν συλλήψεις δεν πρέπει να υπάρξει οίκτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε χώρο τέχνης, πέρυσι είχαν σπάσει το Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Αλίμονο αν η τέχνη είναι άβατο. Πρέπει να είναι χώρος απόλυτης έκφρασης. Είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο μιας αμυνόμενης πολιτείας. Αυτή είναι φασιστοειδή βία, έχει χαρακτηριστικά φασισμού, δηλαδή όποιος δεν είναι μαζί μας προσπαθούμε να τον συνθλίψουμε».

Αναφέροντας ακόμα πως:
«Δεν χωράει χιούμορ με αυτές τις καταστάσεις. Ένα παιδί 19 χρονών που έκοβε εισιτήρια είναι στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση και αμνησιακά φαινόμενα. Η οπαδική βία δεν έχει χρώμα, δεν θα πάμε στην εύκολη λύση, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να συνδέσουμε αυτή την βία με ομάδες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο θέατρο. Εκπορεύονται από όλες τις ομάδες φαινόμενα χουλιγκανισμού, πρέπει να απομακρυνθούν από τις ίδιες τις ομάδες αυτοί που προκαλούν επεισόδια».

Σε ερώτηση για τα μέτρα του αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα, απάντησε:
«Δεν θα επιτρέψουμε να αυτοκαταργηθεί ο λόγος που λαμβάνονται μέτρα από την αμυνόμενη πολιτεία. Ο λόγος είναι η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και όχι η προστασία καμιάς ομάδας. Το δικαίωμα της κριτικής φυσικά υπάρχει. Το διαδίκτυο έβραζε, οι υπόνοιες για επεισόδια ήταν πολύ μεγάλες. Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα και είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη μακελειό τότε τι θα λέγαμε; Προστατεύσαμε τον Έλληνα πολίτη που θα του έσπαγαν το μαγαζί. Βελτιώθηκε πολύ η αστυνομική οργανωτικότητα. Έχουμε πρόοδο, ελπίζω να μην είναι συγκυριακή. Δεν γίνεται να λέμε από την μια γιατί η αστυνομία δεν παίρνει μέτρα και μετά να μιλάμε για αυξημένα μέτρα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον Έλληνα πολίτη».