30 χρόνια «Θύρα 7»

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη (08/02) από την μεγαλύτερη τραγωδία...

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη (08/02) από την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού, της «Θύρας 7».
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 1981 ώρα 16:58… Ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός βιώνουν την μεγαλύτερη τραγωδία. Εικοσιένας φίλαθλοι χάνουν την ζωή τους, μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και της ΑΕΚ.
Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που στιγμάτισε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά οι μνήμες δεν έχουν σβηστεί. Κάτι που φάνηκε καθαρά το μεσημέρι του Σαββάτου (05/02), όπου περισσότεροι από 5.000 φίλοι των Πειραιωτών φώναξαν δυναμικά «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7.

Η ατμόσφαιρα, ακόμα και τριάντα χρόνια μετά, ήταν το ίδιο φορτισμένη. «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» τράνταζε την ατμόσφαιρα έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», λίγα μέτρα πιο πίσω από το σημείο όπου γράφτηκε με αίμα η τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Το βαρύ κλίμα… μεταφέρθηκε και την Κυριακή το απόγευμα, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Skoda Ξάνθη. «Θρύλε παίζε γερά, για τα αδέρφια μας ψηλά», ανέφερε ένα πανό των οργανωμένων οπαδών των «ερυθρόλευκων», ενώ το σύνθημα «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κι οι νεκροί σου», δονούσε την ατμόσφαιρα, υπενθυμίζοντας την «ιερή υποχρέωση» που έχουν οι παίκτες των Πειραιωτών.