Κρίνεται το καλοκαίρι η παραμονή Χιμένεθ

Το καλοκαίρι φαίνεται πως θα κριθεί το αν θα παραμείνει ως το τέλος του συμβολαίου με την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ...

Το καλοκαίρι φαίνεται πως θα κριθεί το αν θα παραμείνει ως το τέλος του συμβολαίου με την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ.

Τα δημοσιεύματα από την πατρίδα του Ισπανού τεχνικού δημιούργησαν αναταραχή στην Ένωση και αμφιβολίες για το κατά πόσο ο 47χρονος προπονητής είχε τάσης φυγής ακόμα και τώρα από το «δικέφαλο». Κάτι τέτοιο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ισχύει, κανείς όμως δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το καλοκαίρι καθώς αν δεν ισχύσουν κάποιες προϋποθέσεις που θα θέσει ο Χιμένεθ, τότε όλα θα είναι πιθανά.

Ο Ισπανός έχει βρει ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που του παρουσιάστηκαν, και περίμενε ο ίδιος, στις πρώτες του συζητήσεις με την ΑΕΚ και αναμένεται να ζητήσει ίσως και συνάντηση με τους μετόχους το καλοκαίρι για να μάθει τις προθέσεις τους για την ομάδα και το κατά πόσο έχουν θέληση να στηρίξουν το πλάνο που θα ετοιμάσει για την επόμενη περίοδο.

Ο Χιμένεθ θεωρεί ότι θα χρειαστούν προσθήκες ποιοτικών παικτών που να μπορούν άμεσα να μπουν στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και να κάνουν τη διαφορά, για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει οι Παππάς και Νοτιάς να βάλουν χρήματα στην ομάδα και να την βοηθήσουν έτσι ώστε να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Αυτό ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι, αφού ήδη στην Ένωση θέτουν σε εφαρμογή το πλάνο των περικοπών.

Όπως προβλέπεται, το κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να μειωθεί κατά 5 εκατ. Ευρώ κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα γίνουν ηχηρές και ακριβές μεταγραφές. Αν αυτός είναι κι ένας από τους όρους του Χιμένεθ, τότε δεν αποκλείεται ο Ισπανός προπονητής να αποχαιρετήσει την Ένωση. Ο 47χρονος τεχνικός δύσκολα θα ρισκάρει να περάσει και μια δεύτερη αποτυχημένη σεζόν σε ένα πρωτάθλημα «δεύτερης ταχύτητας» όπως είναι το ελληνικό, καθώς ακόμα έχει καλό «όνομα» στην Ισπανία και αν αποφασίσει να επαναπατριστεί θα μπορέσει να βρει ομάδα που να τον καλύπτει και αγωνιστικά και οικονομικά.