Σάντος: «Ο Ρεχάγκελ ανέβασε τον πήχη ψηλά»

Tο όνομα του Ότο Ρεχάγκελ ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Φερνάντο Σάντος, δεδομένης...

Tο όνομα του Ότο Ρεχάγκελ ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Φερνάντο Σάντος, δεδομένης της βράβευσης του Γερμανού τεχνικού πριν το αυριανό (9/2) ματς.
Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, στα όσα έκανε ο Ότο Ρεχάγκελ, λέγοντας ότι του ίδιου του προκαλούν άγχος και πίεση. Ο Σάντος στάθηκε επίσης στην Εθνική ομάδα του Καναδά, η οποία έχει πολλά κοινά στοιχεία, σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτή της Μάλτας, ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει το εξαιρετικό γήπεδο της ΑΕΛ. Το νέο AEL FC ARENA άρεσε πολύ στον Σάντος, όχι όμως και το χορτάρι του...

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές.. Όταν αγωνιζόμαστε με το Εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας, όμως, υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο».


Για την έδρα που επιλέχθηκε να διεξαχθεί το αυριανό ματς, με τον Καναδά και το ενδεχόμενο να παίξει εκ νέου σε κάποιο άλλο γήπεδο, πλην του Καραϊσκάκη, είπε:
«Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθνική έχει ως βάση της, εκεί που γίνονται και οι προπονήσεις, τον Άγιο Κοσμά. Είναι δύσκολο να απομακρυνόμαστε από εκεί. Γι’ αυτό έχουμε και ως έδρα το Καραϊσκάκη. Όταν παίζει η Εθνική πρέπει οι φίλαθλοι ν’ αφήνουν στην άκρη τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Είναι υποχρέωση τους να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται».


Για τον Κατσουράνη και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο παιχνίδι, είπε:
«Θα δούμε τι θα γίνει στην προπόνηση. Ο Αβραάμ (σ.σ Παπαδόπουλος) και ο Σαμαράς δεν είναι 100% έτοιμοι. Θα μπορούσαν να παίξουν για είκοσι λεπτά, αλλά αυτό θα ήταν ζημιογόνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ομάδες τους».

Για την ομάδα του Καναδά, τόνισε:
«Είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να επιλεχθούν στη παρούσα στιγμή. Το καλεντάρι δημιουργεί προβλήματα με τις ημερομηνίες και δεν μπορείς να κάνεις φιλικό με όποια ομάδα θέλεις. Ο Καναδάς έχει κάποια κοινά στοιχεί με την Μάλτα. Είναι γρήγορη και έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα με δυναμική. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό».
Για το αν ο Μόρας θ’ αγωνιστεί ως βασικός, δήλωσε: «Σε ότι αφορά στο κέντρο της άμυνας, αυτό θα το αποτελέσουν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αν κάποιος δεν παίξει δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πίστη στους παίκτες και όσοι επιλεγούν θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, τόνισε:
«Είναι ένα γήπεδο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πληροί και με το παραπάνω τα στάνταρ της Ευρώπης. Ίσως το γρασίδι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε ότι αφορά στη συντήρησή του. Είναι κρίμα να μην ανταποκρίνεται και το γρασίδι σε αυτές τις συνθήκες».

Για τη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε:
«Πρώτα απ’ όλα η τιμή είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στο πάγκο της ομάδας. Έκανε εκπληκτικό έργο. Έπρεπε να γίνει αυτή η ξεχωριστή τιμή στον κ. Ρεχάγκελ. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για αυτή την τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη βράβευση», ενώ τέλος στάθηκε και στις επιτυχίες του Ότο Ρεχάγκελ, οι οποίες του δημιουργούν άγχος. «Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Νοιώθουμε πάνω παραπάνω άγχος και πίεση. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ. Είναι μια ένα προσπάθεια. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει», απάντησε χαρακτηριστικά.