Μόρας: «Προτεραιότητα η Μπολόνια»

Να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπολόνια επιθυμεί ο Βαγγέλης Μόρας που...

Να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπολόνια επιθυμεί ο Βαγγέλης Μόρας που μίλησε μεταξύ άλλων και για την Εθνική ομάδα.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ Fm» αναφέρθηκε στην νίκη της «γαλανόλευκης» επί του Καναδά και στις αλλαγές που έχει φέρει η έλευση του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για το προσωπικό του μέλλον δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει στους «ροσομπλού».

«Είναι μια νέα ομάδα, θέλει χρόνο, όμως πάμε καλά όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Έχουν γίνει βήματα θετικά, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Θέλει προσπάθεια θέληση και το μέλλον είναι όλο μπροστά», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαγγέλη Μόρα αναφορικά με την Εθνική ομάδα και τη νίκη της επί του Καναδά.

Στη συνέχεια ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει στην Εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. «Αυτό που έχει περάσει ο προπονητής και αυτό που ζητάει συνέχεια, θέλει να κρατάμε την μπάλα και να δημιουργούμε. Κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Δεν υστερούμε σε θέμα τεχνικής με τις άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Δεν κάνουμε σύγκριση για χώρες όπως η Ισπανία κλπ, όμως διαθέτουμε φυσική κατάσταση, περισσότερο πάθος από οποιοδήποτε άλλο και ο προπονητής θέλει να τα περάσει αυτά σε μας και να μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι του έχει ομοιότητες με αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, λόγω του ότι αγωνίζονται και οι δύο στην Ιταλία, απάντησε: «Πιστεύω πως ναι. Πάνω κάτω στο θέμα τακτική δουλεύουμε τα ίδια πράγματα. Αυτά που έχουμε πάρει εμείς από την Ιταλία είναι σχεδόν τα ίδια. Οι περισσότερες ομάδες δουλεύουν παρόμοιο τρόπο τακτικής και οργάνωσης παιχνιδιού και νομίζουμε ότι ταιριάζουμε».

Όσο για το αν η Εθνική με το διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού που θέλει να φέρει ο Σάντος, θα αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι σε αθλητικές ομάδες, ο Βαγγέλης Μόρας υποστήριξε πως όλα είναι θέμα τακτικής.

«Πιστεύω καθαρά ότι αν έχουμε πρόβλημα σε κάποιο παιχνίδι, είναι θέμα τακτικής. Όταν δε δουλεύεις σωστά σε αυτά θα έχεις προβλήματα. Δεν έχει να κάνει αν είναι καλοί παίκτες ή αθλητικοί παίκτες. Αν δε δουλέψεις την τακτική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τότε δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις», σχολίασε για να προσθέσει: «Όταν γίνονται και νέες προσθήκες, τότε υπάρχει θέμα το πώς θα γίνεις ομάδα. Υπάρχει κούραση από τα παιχνίδια, όμως για αυτό γίνονται τα φιλικά. Έχεις μπροστά σου καιρό να δουλέψεις και να βελτιώσεις πράγματα, όταν υπάρχει και καινούριος προπονητής».

Παράλληλα, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε και για το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ιδανική λύση το να αγωνίζεται η Εθνική στην επαρχία. «Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Εγώ πιστεύω ότι η Εθνική θα πρέπει να κάνει αυτό που γίνεται κι έξω. Βλέπουμε παράδειγμα την Εθνική Ιταλίας που πάει σε όλες τις πόλεις. Ο προπονητής θα αποφασίσει», ήταν τα λόγια του.

Για το γεγονός ότι η Εθνική έπαιξε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, συμπλήρωσε: «Εγώ χάρηκα που παίξαμε στη Λάρισα, ήταν ότι καλύτερο. Χάρηκα που ήρθε πολύς κόσμος, δεν περίμενα και λόγω της ώρας ότι θα ήταν τόσος κόσμος. Ωστόσο ήρθαν και ήταν πολύ καλό για εμάς, όμως ο προπονητής θα αποφασίσει για την έδρα της ομάδας».

Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε και για τις αλλαγές στο σύστημα της Εθνικής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Εθνική, λέγοντας: «Ξεκινάς ένα αγώνα με ένα σύστημα, αλλά με άλλο αμύνεσαι και άλλο επιτίθεσαι. Ξεκινήσαμε με 4-4-1-1, όμως είναι θέμα και των παικτών, και οργάνωσης. Θέλουμε όμως να το δουλέψουμε, ακόμα είμαστε στην αρχή. Τα δείγματα είναι θετικά όπως είπα και έχουμε καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε και να πετύχουμε αυτά που θέλει από εμάς ο προπονητής».

Στη συνέχεια, ο διεθνής αμυντικός ρωτήθηκε για την πορεία της ομάδας του και απάντησε πως: «Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα η Μπολόνια, είχαμε οικονομικά προβλήματα και το πληρώσαμε με τρεις βαθμούς», και να συμπληρώσει αναφορικά με τις δικές του προθέσεις για το μέλλον: «Δε ξέρω τι θα γίνει, τελειώνει το συμβόλαιο, θα προσπαθήσω να μείνω στο εξωτερικό, είναι πρώτη μου επιλογή. Δε θέλω να φύγω από την Μπολόνια, είναι η πρώτη μου επιλογή, έχω περάσει τέσσερα καταπληκτικά χρόνια. Δεν είναι μόνο τα χρόνια, είναι τι σου δίνει η ομάδα, τι έχεις περάσει. Θα δω τι θα κάνω, θα συζητήσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω το καλύτερο».

Αναφορικά με το αν έχει συζητήσει με ελληνικές ομάδες και με ποιες, ο Βαγγέλης Μόρας τόνισε: «Έχουν γίνει συζητήσεις, έχουν γραφτεί πράγματα. Έχω μιλήσει με πολλές ομάδες, όμως οι συζητήσεις δεν είναι και προτάσεις. Είναι λογικά, ειδικά όταν ένας παίκτης είναι ελεύθερος γιατί είναι δύσκολο το να αγοράσεις παίκτη αυτές τις εποχές».

Ενώ ανέφερε πως οι Ιταλοί τον έχουν ρωτήσει για άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, υπογραμμίζοντας: «Από την Μπολόνια με έχουν ρωτήσει για Έλληνας ποδοσφαιριστές. Για τον Βέλλιο τώρα, για τον Τοροσίδη το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον. Ρωτάνε γιατί υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν εκεί. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες παίκτες φθηνοί και προσιτοί, υπάρχουν κι άλλες χώρες. Είναι φυσιολογικό με την κρίση που υπάρχει όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αναζητούν παίκτες που μπορούν να τους βοηθήσουν στο μέλλον».

Τέλος, ο Έλληνας άσος μίλησε για το γιατί θέλει να παραμείνει στον ιταλικό Βορρά και την Μπολόνια: «Έχει να κάνει με όλα, με την ποιότητα ζωής πάνω από όλα. Δεν ξέρω πως είναι σε άλλες χώρες. Εγώ είμαι τυχερός να βρίσκομαι στην Βόρεια Ιταλία και η ζωή είναι πολύ ωραία, καλύτερα από ότι στη Νότια Ιταλία και θεωρώ ότι είναι πολύ καλές οι συνθήκες. Υπάρχει δέσιμο με τον κόσμο, ειδικά τον πρώτο χρόνο. Είμαι ο πιο παλιός στην ομάδα, ο μόνος που έμεινε από τη Β’ Εθνική, είμαι μετά τον Ντι Βάιο στους αρχηγούς της ομάδας και δε θα ήθελα να φύγω έτσι από την Μπολόνια».