Νίνης: «Ξύπνησε ο εγωισμός μας»

Η κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ξύπνησε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών του, σύμφωνα με τον Σωτήρη Νίνη...

Η κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ξύπνησε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών του, σύμφωνα με τον Σωτήρη Νίνη.
Ο νεαρός μέσος των «πράσινων» με συνέντευξη που παραχώρησε στο match programme του σημερινού αγώνα (13/02) αναφέρθηκε στις αιτίες της βελτίωσης της εικόνας της ομάδας και στο αν αποτελεί κίνητρο το γεγονός ότι στα προηγούμενα τρία ματς με την ΑΕΚ οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν το στόχο τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στην παρούσα χρονική στιγμή η Ευρώπη έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό και το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα είμαστε στη δεύτερη θέση. Τι θα ήταν για σένα επιτυχία στο τέλος της σεζόν;
«Επιτυχία θα είναι παρά τις πολλές δυσκολίες και προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα να συνεχίσουμε μέχρι τέλους να δείχνουμε το πρόσωπο που δείχνουμε αυτή τη στιγμή. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας και για την ομάδα να κρατήσουμε αυτή την εικόνα που έχουμε σήμερα».

Πού αποδίδεις αυτή τη βελτίωση στην εικόνα και την αγωνιστικότητα της ομάδας;
«Είναι γεγονός ότι η εικόνα και η αγωνιστικότητα της ομάδας είναι βελτιωμένη. Πιστεύω ότι οφείλεται σε δυο λόγους. Αφ’ ενός στο γεγονός ότι δουλεύουμε σκληρά και συστηματικά και αφ’ ετέρου στο ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η ομάδα έχει ακούσει πολλά τα οποία είχαν σαν συνέπεια να ξυπνήσουν τον εγωισμό μας».

Σήμερα αντιμετωπίζετε την ΑΕΚ απέναντι στην οποία στις τρεις φετινές αναμετρήσεις ως τώρα για Πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εσάς;
«Φυσικά και είναι έξτρα κίνητρο. Θέλουμε τη νίκη τόσο για την αυτονόητη αξία των τριών βαθμών όσο και για το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι αλλά και γιατί επιπλέον θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τον σημερινό μας αντίπαλο».

Θεωρείς ότι η φετινή σου παρουσία σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι κάνεις την καλύτερή σου χρονιά;
«Δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ ότι και πέρσι πήγα καλά, ίσως και καλύτερα σε κάποιες στιγμές. Φέτος έχασα πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Το γεγονός ότι παίζω βασικός το εισπράττω σαν ανταμοιβή της δουλειάς μου και ασφαλώς σαν ένδειξη ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες».

Πώς οριοθετείς τους προσωπικούς σου στόχους;
«Ισχύει αυτό που έχω πει και στο παρελθόν. Οι στόχοι μου ταυτίζονται με τους στόχους της ομάδας. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά όλα είναι καλά. Από κει και πέρα το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής».