Μια… Μπέντλεϊ για την ΑΕΚ

Περίοπτη θέση στη λίστα του Άρναρ Γκρέταρσον κατέχει το όνομα του Τσουκούμα Ακαμπουέζε...

Περίοπτη θέση στη λίστα του Άρναρ Γκρέταρσον κατέχει το όνομα του Τσουκούμα Ακαμπουέζε με το προσωνύμιο «Μπέντλεϊ».

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ μετέβη στην Ισπανία προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τουρνουά προετοιμασίας όπου συμμετέχουν ομάδες από την Βόρεια Ευρώπη και εθνικές μικρών ηλικιών. Ο Ισλανδός λοιπόν «τσέκαρε» αρκετούς παίκτες ένας εκ των οποίων είναι και ο Τσουκούμα Ακαμπουέζε.

Ο Νιγηριανός άσος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας με την Οντ Γκρένλαντ από το 2007 μετά από μια διετή παρουσία στην Κουάρα Γιουνάιτεντ, ομάδα της πόλης Λιορίν όπου και γεννήθηκε.

Η παρουσία του στα... φιόρδ

Με τη φανέλα του νορβηγικού συλλόγου μετράει 110 συμμετοχές και 31 τέρματα αγωνιζόμενος στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής αλλά και ως επιθετικός χρησιμοποιώντας κυρίως το αριστερό του πόδι. Μάλιστα από το 2007 είναι μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του έχοντας συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ίδιας χρονιάς που διεξήχθη στον Καναδά, με τους Νιγηριανούς να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκαν από τη Χιλή.

Το συμβόλαιο που τον «δένει» με την Οντ Γκρένλαντ λήγει το καλοκαίρι του 2011 αν και τυπικά η συνεργασία του με την ομάδα διαρκεί ως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς που ολοκληρώνεται και η αγωνιστική περίοδος. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του ενώ έχει μπει στο «στόχαστρο» της Μπραν.

Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου λοιπόν είχαν εξετάσει την περίπτωσή του και τον Ιανουάριο του 2011 αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Ωστόσο το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του το καλοκαίρι είτε ως ελεύθερου είτε με την καταβολή ποσού της τάξης των 100.000 ευρώ περίπου στην Οντ Γκρένλαντ.