Κοστακούρτα: «Ίδια ατμόσφαιρα με την Ιταλία!»

Ίδιο «σκηνικό» με αυτό που στήνεται στην Ιταλία όταν διεξάγεται κάποιο από τα κλασικά ντέρμπι του Campionato, χαρακτήρισε αυτό...

Ίδιο «σκηνικό» με αυτό που στήνεται στην Ιταλία όταν διεξάγεται κάποιο από τα κλασικά ντέρμπι του Campionato, χαρακτήρισε αυτό του «Γ. Καραϊσκάκης» -μιλώντας στην κάμερα της ΝΕΤ- ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα.
Ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός ποδοσφαιριστής και πλέον τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο pre game της δημόσιας τηλεόρασης, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η όλη ατμόσφαιρα, τα καπνογόνα, οι φωτοβολίδες, τα τραγούδια και ο παλμός της εξέδρας είναι πανομοιότυπος με τα μεγάλα ματς στην Ιταλία. Είναι ένα σπουδαίο ντέρμπι και η πίεση στους παίκτες των ομάδων είναι πολύ μεγάλη! Χαιρέτησα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού (σ.σ. τους κ.κ. Μαρινάκη και Γόντικα) και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι, παρά το άγχος τους, ήταν μαζί ανεβαίνοντας στην εξέδρα των επισήμων…».

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα δεν δίστασε να εκφράσει την γνώμη του και για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων:
«Ο Ιμπαγάσα είναι ένας απ’ αυτούς που μου αρέσουν πολύ… Θα ήθελα να δω και τον Φετφατζίδη, αλλά δυστυχώς έμαθα ότι δεν είναι στην αποστολή… Ο Σισέ, βεβαίως, είναι ένας σημαντικός παίκτης και λογικά θα βοηθήσει πολύ την δική του ομάδα…».

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα και στο κατά πόσο επηρεάζεται ένας ποδοσφαιριστής από την εξέδρα, ο διάσημος Ιταλός άσος του παρελθόντος επεσήμανε:
«Ο μεγάλος παίκτης δεν επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα στις εξέδρες… Το αντίθετο μάλιστα! Δυναμώνει ακόμα περισσότερο, καθώς όλοι -ιδιαίτερα οι δυναμικοί παίκτες, όπως κι εγώ απ’ όσο θυμάμαι προς το τέλος της καριέρας μου- επιθυμούν να συμμετάσχουν σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι…».
Στην συνέχεια, ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα τόνισε: «Ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να πάρει τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι, θα έχει ουσιαστικά κατακτήσει τον τίτλο, καθώς δεν πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα του Πειραιά να χάσει τόσο πολλούς βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν...».

Όσον αφορά στην παρουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Μίλαν, ο Κοστακούρτα τόνισε:
«Ξεκίνησε καλά, στην συνέχεια έκανε κάποια λάθη, πλέον όμως έχει αρχίσει ν' ανεβαίνει σιγά-σιγά και δείχνει σημαντική βελτίωση! Έχει την τύχη να δουλεύει δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και πιστεύω ότι θα πάει ακόμα καλύτερα, καθώς ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η οξυδέρκεια...».