Μαρινάκης: «Να φύγει χωρίς… φούστες»!

«Σήμερα δείξαμε αρχές». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός,...

«Σήμερα δείξαμε αρχές». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξερχόμενος από τα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την βία στα γήπεδα, υποστηρίζοντας πως η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική. Παράλληλα… προέτρεψε τον Τζιμπρίλ Σισέ να αποχωρήσει από την Ελλάδα χωρίς… φούστες και μπλούζες.
«Επειδή σήμερα ειπώθηκαν πάρα πολλά έχω να πω το εξής: Η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική. Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες, σύμφωνα με τους ίδιους τους παράγοντες του Παναθηναϊκού. Σήμερα, δείξαμε αρχές, ήθη και δείξαμε ότι είμαστε υπεράνω και έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα για τη βία μέσα στα γήπεδα. Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε χωρίς προβλήματα και ειλικρινά πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε.

Στο παιχνίδι είδαμε φάσεις, γκολ και από εκεί και πέρα, όταν έληξε το παιχνίδι, κατέβηκα να συγχαρώ τους παίκτες μας. Μου λένε ότι υπήρχαν γεγονότα, αλλά εγώ δεν είδα τον κ. Σισέ να είναι χτυπημένος. Εγώ είδα τον κ. Σισέ να μιλάει ότι θέλει να φύγει από την Ελλάδα, αν θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες να το κάνει. Ήταν μια πεντακάθαρη νίκη γιατί θεωρώ ότι από το πρώτο ημίχρονο να προηγείται με 3-0 και το τελικό ήταν 2-1.

Σαν φίλαθλος παρακολουθώ την ομάδα μου από 8 χρονών και είναι ιδιαίτερη χαρά να κερδίζεις στο 92’. Το χαρήκαμε ιδιαίτερα, το αξίζαμε και θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες από μία ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να το ακούσετε. Στον Ολυμπιακό έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για την βία στα γήπεδα. Και στο Καραϊσκάκη και σε εκδρομές, οι οπαδοί μας είχαν υποδειγματική συμπεριφορά. Θεωρώ ότι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα αν οι Παναθηναϊκοί έχουν να πουν ότι μπήκαν στο γήπεδο, είναι φυσιολογικό, γιατί οι φίλαθλοι θεωρούν ότι έχουν πάρει ένα πρωτάθλημα και το πανηγυρίζουν.
Δεν έχω δει φιλάθλους να κάνουν κάτι άσχημο, αν τα δω αργότερα ή αύριο στο βίντεο, το καταδικάζω. Πρέπει να μάθουμε σε αυτό το τόπο, αν μια ομάδα αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα να λέμε μια καλή λέξη. Όχι να ψάχνουμε δικαιολογίες.

Εκτός από την βία στα γήπεδα, έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά και στις Ακαδημίες. Θέλουμε κάθε γονιός να στέλνει το παιδί του την Δευτέρα στο σχολείο και να είναι περήφανο. Όσα περισσότερα γίνουν Ολυμπιακοί, τόσο τα καλύτερα».