Άρση Βαρών σε πάγκο: Με τέσσερις αθλητές στο «Fazaa»

Με τέσσερις αθλητές σε τρεις κατηγορίες βάρους θα εκπροσωπηθεί η ελληνική Άρση...

Με τέσσερις αθλητές σε τρεις κατηγορίες βάρους θα εκπροσωπηθεί η ελληνική Άρση Βαρών σε πάγκο στους Διεθνείς Αγώνες «Fazaa» που θα φιλοξενηθούν στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) από 10 έως 16 Μαρτίου 2011. Η διοργάνωση είναι στο επίσημο καλαντάρι της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και οι επιδόσεις των αθλητών θα μετρήσουν στη διαδικασία πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιωαννίδη και του βοηθού του, Ηλία Αθανασιάδη, θα βρίσκονται ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Παύλος Μάμαλος (100 κιλά) καθώς και οι Νίκος Γκουντάνης (67,5κ.), Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (75κ.) και Αναστάσιος Μπάος (100κ.).

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο, ενώ σημείωσαν και δύο ευρωπαϊκά ρεκόρ. Οι Νίκος Γκουντάνης (67.5κ.) και Παύλος Μάμαλος (90κ.) σήκωσαν 190,5 και 225,5 κιλά αντίστοιχα, σημείωσαν νέο ρεκόρ Ευρώπης και παράλληλα κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες τους. Από κει και πέρα, την 3η θέση πήρε ο Γκρέμης Μωϋσιάδης (75κ.) σηκώνοντας 175 κιλά.