Φεύγει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικα Μέσα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα το καλοκαίρι...

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικα Μέσα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα το καλοκαίρι.
Η ατμόσφαιρα που συνάντησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν αρκετή για να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από τα ελληνικά γήπεδα, όπως είπε ο ίδιος σε βραζιλιάνικα Μέσα.
«Δεν είναι το πρώτο ατυχές γεγονός στην Ελλάδα. Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Όταν συμβαίνει σε μένα δεν δίνω μεγάλη αξία. Δεν θα κάτσω ν’ ακούσω ένα μάτσο ηλίθιους. Τους αγνοώ. Αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι περισσότερο στοχοποιημένος»,
είπε ο πρώην μέσος της Άρσεναλ για να συνεχίσει.
«Ήταν καυτή η ατμόσφαιρα του ντέρμπι, όλοι αυτοί οι ανόητοι έκαναν ήχους σαν μαϊμούδες. Το πρόβλημα δεν είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Πρόσφατα στην Ξάνθη, ο ρατσισμός έκανε και εκεί την εμφάνιση του, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Κανείς δεν και πετούσαν πλαστικές μπανάνες στο γήπεδο»,
τόνισε για την ρατσιστική επίθεση, ενώ ευχαρίστησε τον Θεό που δεν έπαθε τίποτα μετά το τέλος του παιχνιδιού.
«Η όλη κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη. Κάποιοι οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και προσπάθησαν να μας χτυπήσουν, μετά το ματς στην είσοδο για τ’ αποδυτήρια. Ευχαριστώ τον Θεό, που κανείς δεν χτύπησε».
Στην συνέχεια τόνισε ότι φεύγει λόγω της ατμόσφαιρας που συνάντησε και όχι για οικονομικούς λόγους.
«Την περασμένη σεζόν είχαμε μια κουβέντα για επέκταση του συμβολαίου. Αλλά ήταν νωρίς. Τώρα σκέφτομαι, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συνεχίσει η ομάδα μαζί μου. Ακόμα και εγώ δεν θέλω να συνεχίσω. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στην Ελλάδα, ήταν φανταστική εμπειρία. Παρόλο την οικονομική κρίση, το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα».

Τέλος τόνισε ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Βραζιλία.
«Δεν υπάρχει καμία πρόταση από πουθενά. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορώ να αγωνιστών για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα. Θα ήταν φανταστικό να επιστρέψω στην Βραζιλία. Έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που έφυγα. Την προηγούμενη σεζόν υπήρχε επίσημη πρόταση από την Φλαμένγκο, αλλά δεν υπήρχε πρόθεση από τον Παναθηναϊκό να με παραχωρήσει. Ας περιμένω. Όλοι ξέρουν ότι το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι», κατέληξε ο Βραζιλιάνος μέσος.