Νέες δηλώσεις από Βοργιά

Νέες δηλώσεις, χωρίς ωστόσο να προσθέσει κάτι καινούριο, έκανε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς...

Νέες δηλώσεις, χωρίς ωστόσο να προσθέσει κάτι καινούριο, έκανε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς, για όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Σωτήρης Βοργιάς είπε:

«Έχουμε καλούς διαιτητές και σε υψηλό επίπεδο, όμως έχουν πάρει άσχημο δρόμο με τις πιέσεις που δέχονται. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι αν δεν ακούσουν αυτά που τους λένε οι ισχυροί δεν θα παίξουν. Θα πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους και να παίζουν κανονικά το παιχνίδι τους. Εγώ τους είχα κάνει εξήγηση ότι το άσπρο μαύρο δεν το κάνω.
Όλοι οι καλοί διαιτητές που έδιωξαν, Ψυχομάνης, Φασόλης, Κολοκυθάς, Κεφαλάς, Νικάκης δεν είναι σήμερα καν παρατηρητές. Πάνε παρατηρητές όσοι τους έδιωξαν νωρίς, γιατί τους προσφέρουν αυτήν τη θέση με 500 ευρώ το παιχνίδι, για να κάνουν συγκαλύψεις. Οι Έλληνες διαιτητές έχουν φάει ξύλο αυτήν τη χρόνια όσο δεν έχουν φάει τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι αυτοί κάτι δεν έχουν τηρήσει και τρώνε το ξύλο. Δεν χτυπάνε εσένα και εμένα. Εμείς δεν κάναμε καμία συμφωνία και δεν την τηρήσαμε. Γιατί να μας πειράξουν;

Αναφερόμενος στην πολιτεία υποστήριξε:
«Στην Αυστραλία η πολιτεία διέκοψε το πρωτάθλημα για 6 μήνες και ξεκίνησε από την αρχή, όπως και στην Ιταλία. Σε εμάς βγαίνουν οι Μπιτσαξής, Νικητιάδης και λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο. Καλά που τα λένε αυτά, ποιον κοροϊδεύουν, τον Έλληνα φίλαθλο; Πώς είναι αυτοδιοίκητο το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που το επιχορηγείς με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα γήπεδα εδώ είναι άδεια και αυτοί επιχορηγούν αυτό το πρωτάθλημα και όλα αυτά που γίνονται».

Σε ερώτηση για τη δήλωση που είχε κάνει ο Κύρος Βασσάρα ότι ο Βοργιάς απέτυχε στις εξετάσεις παρατηρητών και για αυτό το λόγο δημιουργεί αυτό το θέμα, απάντησε:
«Εγώ εξετάσεις έδωσα, όμως ο κ. Βασσάρας δεν με ενημέρωσε πότε για τα αποτελέσματα. Εγώ αυτά που λέω τώρα, τα λέω από την αρχή του χρόνου και έχω στείλει τρεις επιστολές στον κ. Πιλάβιο. Ο Βασσάρας βρήκε σαν δικαιολογία να πει τώρα ότι απέτυχα, ενώ εγώ δεν έχω ειδοποιηθεί για να δώσω εξετάσεις σε δεύτερο βαθμό.
Καλοί διαιτητές δεν πάνε να δώσουν εξετάσεις για παρατηρητές, γιατί ξέρουν ότι θα τους κόψει.
Εγώ πήγα για να επιβεβαιώσω αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι. Οι εξετάσεις είναι εύκολες, ποιο είναι το οφσάιντ και κάτι τέτοια. Εγώ έμαθα ότι κόπηκα από δηλώσεις του Βασσάρα στον αέρα και αυτό είναι προσωπικό δεδομένο. Δεν λέγεται έτσι όπως το είπε και δεν έχει καμία βάση».

Τέλος, για τη συνάντηση του Πιλάβιου με τον Δαλούκα, τόνισε:
«Ο Δαλουκας όταν τέλειωσε από την προανάκριση πήγε στο δικηγορικό γραφείο του πρόεδρου της ΕΠΟ κ. Πιλάβιου. Την προηγούμενη Πέμπτη πριν ξεκινήσουν τα όργανα συναντήθηκαν στο Χίλτον. Και λέω εγώ, ότι ο δεύτερος μάρτυρας έχει συνάντηση με τον τρίτο. Γιατί; Του τάζουν να τον κάνουν μάνατζερ σε Εθνικές ομάδες. Να τον επαναφέρουν για να μη μιλήσει.
Ο κ. Πιλάβιος διέψευσε μόνο τη συνάντηση στο γραφείο του. Όχι τη συνάντηση στο Χίλτον, γιατί εκεί είχε γίνει κράτηση δωματίου. Όπως ο Μπέος πήγε στη Σπάρτη και συνάντησε παράγοντα που τον απειλούσε. Έμεινε στο ξενοδοχείο «Μανιάτη» και φάγανε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Τους είδαν αρκετοί».

 

onsports.gr