ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Adidas και FIFA επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2030

Adidas και FIFA επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2030

Μια από τις πιο μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία του αθλητικού marketing συνεχίζεται.

Η adidas και η FIFA ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, η οποία παρέχει στην πρώτη τα δικαιώματα του Επίσημου Συνεργάτη, Προμηθευτή και Αδειούχου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA και τις υπόλοιπες διοργανώσεις της μέχρι το 2030.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Thierry Weil, Διευθυντή Marketing της FIFA, και τον Herbert Hainer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του adidas Group, κατά τη διάρκεια τελετής στη Μόσχα της Ρωσίας, της χώρας που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2018.

Η adidas και η FIFA συνεργάζονται από το 1970 και μέσω αυτής της συνεργασίας η adidas είναι παρούσα στην πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση του κόσμου, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Η adidas θα συνεχίσει να προμηθεύει μέχρι το 2030 την Επίσημη Μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και να παρέχει τις στολές των χιλιάδων εθελοντών της διοργάνωσης. Για την ίδια περίοδο η adidas εξασφάλισε τα δικαιώματα και για τα υπόλοιπα τουρνουά της FIFA, συμπεριλαμβανομένων του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20.

Πολύ σημαντικό μέρος της συμφωνίας μεταξύ adidas και FIFA αφορά τη στενή τους συνεργασία σε έναν ευρύ αριθμό προγραμμάτων και εκδηλώσεων ανάπτυξης ακαδημιών ανά τον κόσμο, όπως το FIFA Goal και το FIFA Football for Hope adidas Exchange Programme. Από το 2008, μέσω του προγράμματος FIFA Goal, η adidas και η FIFA έχουν διαθέσει περισσότερες από 150.000 μπάλες σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που προσπαθούν να αναπτύξουν το ποδόσφαιρο στις χώρες τους. Αντίστοιχα, η adidas υποστηρίζει τη FIFA στο Football for Hope adidas Exchange Programme, μέσω της διοργάνωσης workshops και σεμιναρίων προπονητικής.

«Τα τελευταία 40 χρόνια, η adidas και η FIFA συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, ήταν φυσικό για εμάς να επεκτείνουμε μια από τις πιο πετυχημένες συνεργασίες στην ιστορία του αθλητικού marketing», δήλωσε ο Herbert Hainer, Διευθύνων Σύμβουλος του adidas Group.

«Χωρίς τη στήριξη των μακροχρόνιων συνεργατών της, σαν την adidas, θα ήταν απλά αδύνατο για τη FIFA να διοργανώσει αθλητικά γεγονότα παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Thierry Weil, Διευθυντής Marketing της FIFA.

«Η adidas αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς βρίσκεται στην καρδιά κάθε διοργάνωσης από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το 2030 και ανυπομονούμε να γράψουμε μαζί νέα κεφάλαια στην ποδοσφαιρική ιστορία».