Πιλάβιος: «Περισσότερες συλλήψεις»

Την βοήθεια της Πολιτείας αλλά και της αστυνομίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος...

Την βοήθεια της Πολιτείας αλλά και της αστυνομίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» κατά την παρουσία τους στο συνέδριο της UEFA στο Παρίσι.

Ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε και στην αυστηροποίηση των ποινών που θέλει να γίνει πράξη από το καλοκαίρι καθώς και στην καλύτερη διαχείριση των συστημάτων παρακολούθησης εντός γηπέδων.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αυστηρότερο κώδικα ποινών και θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας για να μην υπάρχουν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στα ελληνικά γήπεδα την ερχόμενη σεζόν» ήταν το πρώτο σχόλιο του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ.

«Θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της Αστυνομίας αλλά και των συλλόγων των οποίων οι οπαδοί είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί και δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι αλλαγές που προτείνουμε θα πρέπει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα τεθούν άμεσα σε ισχύ» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τάχτηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών δηλώνοντας πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. «Θα πρέπει να μελετήσουμε το Ποινικό Δίκαιο και τις ποινές που προβλέπει και στη συνέχεια θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Νομίζω πως οι αλλαγές που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να υπάρξουν περισσότερες συλλήψεις μέσω καλύτερης διαχείρισης των κλειστών συστημάτων παρακολούθησης στα γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έκανε αναφορά στο σκάνδαλο με τις κασέτες ωστόσο σχολίασε την κίνηση του ΠΣΑΠ για αποχή που τελικά δεν έγινε τονίζοντας: «Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που τους ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήθελαν πάντως, να περάσουν ένα μήνυμα και νομίζω ότι το πήραμε».

Πηγή: onsports.gr