ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λάσμε: «Κλειδί η άμυνά μας»

Λάσμε: «Κλειδί η άμυνά μας»

Για το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μίλησε ο Στεφάν Λάσμε στην ελληνική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι τόσο για εμάς, όσο και για τη Φενέρμπαχτσε αυτό της ερχόμενης Πέμπτης. Το χρειάζονται πάρα πολύ για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά κι εμείς θέλουμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε στο 3-0, αυτοί στο 0-3 αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε».

Σε ερώτηση για το ποιό ήταν το όπλο του Εξάστερου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Η άμυνα μας ήταν το κλειδί. Όλοι προσέφεραν σ' αυτό τον τομέα, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, όλα ήταν σημαντικά για να φτάσουμε στη νίκη. Από αυτήν ξεκινούν τα πάντα και σ' αυτήν καταλήγουμε».

Για το νικηφόρο σερί που «τρέχει» ο Παναθηναϊκός, σχολίασε: «Αισθανόμαστε καλύτερα σαν ομάδα. Όλοι δείχνουν έχουν καταλάβει το ρόλο τους στην ομάδα, το τεχνικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά, προκειμένου να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τον κάθενα μας. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν οι τραυματισμοί. Οπότε τώρα που επέστρεψαν όλοι και δείχνουν να βρίσκουν την φόρμα τους, αισθανόμαστε πολύ καλά».

Σε ότι αφορά την επίδραση που είχε στην ομάδα η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, είπε: «Η νίκη μας στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά και μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ελπίζουμε να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον κόσμο του «τριφυλλιού»: «Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός όπως πάντα. Τους χρειαζόμαστε πάντα δίπλα μας. Μακάρι να μπορούσαμε να τους έχουμε κοντά μας και στα εκτός έδρας, αλλά δεν γίνεται... Τους ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας προσφέρουν».