ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ράιτ: Do or die με Μάλαγα

Ράιτ: Do or die με Μάλαγα

Χαρακτήρα τελικού έχει για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τη Μάλαγα, όπου οι «πράσινοι» θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, όπως τόνισε ο Ζακ Ράιτ.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για το παιχνίδι της Πέμπτης με τους Ισπανούς, καθώς και για τα κλειδιά του αγώνα.

«Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Για αυτό είμαστε εδώ όλοι οι παίκτες. Είτε είμαστε στην αρχική πεντάδα, είτε ερχόμαστε από τον πάγκο. Για να δουλέψουμε σκληρά και να αφομοιώσουμε ό,τι ζητήσει ο κόουτς. Μας είπε ότι πρέπει να τρέξουμε αρκετά και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Ηταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν και ειδικά την εμφάνιση που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, μεν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο ήμασταν το φαβορί για να νικήσουμε, αλλά ήταν σημαντικό», ανέφερε αρχικά ο πλέι-μέικερ του «τριφυλλιού».

Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό, είπε: «Αποτέλεσε την πρόβα, το μέρος της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα. Ετσι βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και κυρίως ανεβάσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε λίγο το θέμα της συγκέντρωσης το οποίο δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για το ματς με τη Μάλαγα, τόνισε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, μέσα σε μια τρελή ατμόσφαιρα που συνηθίζουν να δημιουργούν οι φίλοι μας και την έχω πλέον νιώσει καλά στο... πετσί μου. Θα είναι do or die. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πίεση θα υπάρχει και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κάθε δευτερόλεπτο. Να παίξουμε δυνατά. Το σημαντικό είναι να αντιδράσουμε σωστά στο γεγονός ότι πρέπει με κεφαλαία γράμματα να νικήσουμε. Καμιά φορά μπορεί να νιώθεις ενθουσιασμένος και καμιά άλλη φορά μπορεί να νιώσεις άγχος. Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Αλλωστε έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Για τη Μάλαγα, σημείωσε: «Σαφέστατα και είναι καλή ομάδα που διεκδικεί τις πιθανότητές της για να πάρει την πρόκριση. Ως ισπανική ομάδα, διαθέτει παίκτες με ταλέντο και αρέσκεται στο να τρέχει στα παιχνίδια και να σκοράρει αρκετά. Αρα θα πρέπει να παίξουμε δυνατά από την αρχή και να μην της αφήσουμε περιθώρια για αντίδραση. Να μπούμε έτοιμοι να τρώμε σίδερα και με το σωστό σκάουτινγκ που θα γίνει να είμαστε διαβασμένοι σε κάθε γρίφο που θα βάζει».

Για τα «νεκρά» διαστήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, σημείωσε: «Σίγουρα θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Δεν πρέπει να έχουμε. Ισως υπάρξουν 3-4 λεπτά που να έχουμε κολλήσει, αλλά σημασία έχει τα υπόλοιπα 35 να είμαστε αυτοί που πρέπει».