ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φουρλίγκας: Πλάνο βιωσιμότητας στον Άρη, χωρίς ΑΦΜ και Γ΄ Εθνική

Φουρλίγκας: Πλάνο βιωσιμότητας στον Άρη, χωρίς ΑΦΜ και Γ΄ Εθνική

Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ και σύντομα και τυπικά μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης, Βασίλης Φουρλίγκας, αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται για την επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Αρχικά σχολίασε τις δικαστικές διαμάχες με τον Λάμπρο Σκόρδα, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όταν απέναντί του είναι ο Σκόρδας. Προκαλεί άσχημη εντύπωση σε όλους. Υπάρχει ένα δικαστήριο κάθε εβδομάδα. Τώρα ξανά στις 13 Μαΐου. Τελικά, ίσως σιγά-σιγά να φαίνεται ότι τελειώνουν ο δικαστικές διαμάχες».

Για τις πρώτες κινήσεις είπε: «Θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούμε από τη ΚΜΑ, σε διοικητικό συμβούλιο. Οι πρώτες ενέργειες ήταν να δούμε που βρίσκεται οικονομικά το ταμείο του συλλόγου. Βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε για εισπράξεις. Δεν περιμένουμε άλλα έσοδα για τη φετινή σεζόν. Σαφώς και απαίτηση είναι να βρεθεί ένας επενδυτής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα. Αλλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να έρθει κι ότι μπορεί και να μην έρθει».

Στην ερώτηση σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα τόνισε: «Η ομάδα πρέπει να παίξει στην Football League. Αυτά που ακούγονται για ΑΦΜ και Γ' εθνική δεν τα έχουμε για την ώρα στο μυαλό μας. Χρειάζονται χρήματα όμως. Έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με πιστωτές, όλοι δείχνουν μια καλή διάθεση, αλλά όλοι χρειάζονται να δουν και κάτι».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν οικονομικά ανέφερε:«Ο Στεφανίδης έχει μιλήσει με κάποιους πρώην παράγοντες. Αυτό σύντομα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για να δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς θέλουνε να ετοιμάσουμε ένα πλάνο να το παρουσιάσουμε στην γ.σ., ώστε να ξέρει ο κόσμος τι χρειάζεται, και να αποφασίσει. Στόχος μέσα στο επόμενο 10ημερο είναι να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Να τελειώσουμε τις επαφές και να έχουμε πάρει απαντήσεις. Η συνέλευση να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Για το υπάρχον ρόστερ τόνισε: «Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που περιμένουν να μάθουν. Θα ήταν άδικο να πάμε και να τους πούμε τα ίδια που ακούν εδώ και δύο χρόνια. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη της διοίκησης με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Χρειάζεται υπομονή το επόμενο διάστημα ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάποια πράγματα στον κόσμο».

Για το πόσα χρήματα χρειάζονται για να παίξει η ομάδα στην FL είπε: «Έχουμε κάνει τους υπολογισμούς. Ξέρουμε περίπου τι χρειάζεται. Η μισθοδοσία αυτή τη στιγμή στον Αρη με το ΙΚΑ ξεπερνάει το 1.250.000. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να βρεθεί κάποιος να επενδύσει στον Άρη. Να παρουσιάσουμε ένα πλάνο βιωσιμότητας που θα τον κάνει πιο ελκυστικό. Κι αν δεν έρθει εμείς με κάποιες κινήσεις θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Για τις επαφές που έχουν γίνει τόνισε: «Έχουμε πάρει μηνύματα από κάποιους που θέλουν βοηθήσουν, αλλά θέλουμε μέσα στο επόμενο 15ημερο να έχουμε απαντήσεις για να ξέρουμε τι θα παρουσιάσουμε στον κόσμο που θα αποφασίσει. Ούτως ή άλλως κάποιες συμφωνίες που έχουν γίνει για το 99 μπορεί να τρέξουν ακόμη κι αν δεν μπει η ομάδα στο άρθρο. Υπάρχει και το σενάριο να παίξουμε στην Γ' εθνική. Οι πιστωτές τότε από πού θα πάρουν τα λεφτά τους;».

Και κατέληξε: «Την Πέμπτη θα συγκροτηθούμε σε σώμα. Πρώτα θα γίνει συμβούλιο στην ΚΜΑ, να θέσουμε τις παραιτήσεις μας, να γίνουν αποδεκτές και μετά να συγκροτηθεί σε σώμα η διοίκηση της ΠΑΕ».

Διαβάστε επίσης: Κι όμως, ένα χωριό "Μακεδονία" στην όχθη του.. Αμαζονίου (pics)!