ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλη και Μπενφίκα

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλη και Μπενφίκα

Η πρώτη πράξη ολοκληρώθηκε. Σεβίλλη και Mπενφίκα πήραν σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο όλα θα κριθούν στους επαναληπτικούς αγώνες σε Βαλένθια και Τορίνο αντίστοιχα.

Οι παίκτες της Σεβίλης άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τακουνάκι του Μπιά, ένα τέρμα που λανασμένα μέτρησε αφού ήταν οφσάιντ. Αυτό ωστόσο ήταν μόνο η αρχή του κακού για τη Βαλένθια, αφού στο 36' ο Βιτόλο έκανε την πάσα στον Μπακά με τον Κολομβιανό να κάνει το 2-0 με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ. Αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα και δίνει σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους ενόψει της ρεβάνς στο Μεστάγια.

Στον άλλο ημιτελικό της βραδιάς η Μπενφίκα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά του Εζεκιέλ Γκαράι, ενώ πίεσε για να πετύχει και δεύτερο γκολ πριν από την ανάπαυλα. Στο δεύτερη ημίχρονο οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε ανέβασαν κατακόρυφα την αποδοσή τους, πίεσαν τους Πορτογάλους και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδια στα ίσια στο 69ο λεπτό, με εντυπωσιακή ενέργεια του Κάρλος Τεβεζ. Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, ο Λίμα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 85ο λεπτό και πλέον όλα θα κριθούν στον αγώνα της Πέμπτης στην Ιταλία.