ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκέκας: «Να βγω πρώτος σκόρερ»

Γκέκας: «Να βγω πρώτος σκόρερ»

Ο Φάνης Γκέκας μίλησε στο «Al Jazeera» τονίζοντας πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί να φτάσει στην πρόκριση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:«Περίμενα να είμαι στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Στην αρχή της σεζόν έχασα κάποια παιχνίδια, διότι είχα κάποιους τραυματισμούς, όμως στη συνέχεια δούλεψα, επανήλθα και βρίσκομαι στην αποστολή. Δεν υπάρχει εύκολο γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύκολη ή δύσκολη ομάδα. Βέβαια μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει διάφορα σχόλια ανάλογα με τις δυσκολίες των αγώνων. Σ' αυτό το τουρνουά, πάντως, παίζουν οι πιο έμπειρες ομάδες».

Αναφορικά για τις πιθανότητες πρόκρισης της Ελλάδας, είπε: «Είμαστε μία έμπειρη και καλή ομάδα και βάσει της εμπειρίας μας μπορούμε να προκριθούμε, Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε».

Για το ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα το πάρει, ίσως μετά τη φάση των ομίλων να είναι πιο εύκολο να πούμε κάτι», είπε και συμπλήρωσε: «Βέβαια σ' αυτό το σημείο θέλω να πω πως είμαι φαν του Ρονάλντο, ήταν και είναι το «φαινόμενο» και καταλαβαίνετε πως η καρδιά μου θέλει Βραζιλία».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως θέλει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Mundial, όμως πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις, εύχομαι να είμαι εγώ. Πιστεύω ότι θα σκοράρω στη Βραζιλία, αλλά δεν ξέρω πόσα και σε ποια θέση θα είμαι στους σκόρερ».

Για τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν, είπε: «Υπάρχουν πολλά ονόματα παικτών που μπορούν να είναι τα αστέρια του Mundial. Από την Αφρική ξεχωρίζει ο Ετό και ο Ντρογκμπά. Ενώ υπάρχουν τέτοιοι παίκτες τόσος την Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας, είπε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη επιρροή και επίδραση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως η Εθνική ομάδα είναι κάτι άλλο, επιδρά σημαντικά. Άλλο ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλο Εθνική Ελλάδας».

Στη συνέχεια, είπε: «Από το 2004 η Ελλάδα απέκτησε έναν δικό της χαρακτήρα ως Εθνική και άνοιξαν ακόμα περισσότερο οι αγορές για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ και εμείς αυτό, την άμυνα, όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε σε διαφορετικές τακτικές βάσει της δύναμης και του χαρακτήρα των αντιπάλων».

Τέλος, τόνισε: «Το πιο σημαντικό για μας είναι να μην φάμε γκολ, πρώτα σκεφτόμαστε την άμυνα και μετά την επίθεση, αλλά γιατί να είναι κακό αυτό; Τότε τι να πούμε για την Ιταλία;».