ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα «κοράκια» βγήκαν παγανιά στη Βραζιλία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα «κοράκια» βγήκαν παγανιά στη Βραζιλία

Περιμέναμε πως και πως να ξεκινήσει το Μουντιάλ για να χαζέψουμε καλή μπάλα, αλλά για έναν... περίεργο λόγο, αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι και πάλι οι διαιτητές.

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο αξιότιμος κύριος Νισιμούρα από την Ιαπωνία «ανακάλυψε» πέναλτι σε βουτιά του Φρεντ και προκάλεσε την οργή των Κροατών παικτών και πολιτών, αλλά και ολων των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Στο δεύτερο χρονικά ματς, αυτό ανάμεσα σε Μεξικό και Καμερούν, οι Μεξικανοί χρειάστηκε να βρουν τρεις φορές δίχτυα για να επικρατήσουν με το... φτωχό 1-0. Κι αυτό διότι ο ένας εκ των βοηθών είχε πάθει αγκύλωση και η σημαία του ήταν μονίμως όρθια, με αποτέλεσμα ο Κολομβιανός διαιτητής Ρόλνταν να πέσει στην παγίδα και να ακυρώσει δύο πεντακάθαρα γκολ του Τζιοβάνι ντος Σάντος.

Τρίτη αναμέτρηση και μάλιστα πολύ εμπορική. Ο Ντιέγκο Κόστα παθαίνει ηλεκτροπληξία εντός περιοχής, ο Ιταλός ρέφερι Ριτσόλι βλέπει ανατροπή από τον Ντε Βρι και η Ισπανία σκοράρει με αστείο πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, τρία στα τρία. Ειδικά εμείς οι Έλληνες που έχουμε ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι (αν όχι όσο κανείς) στον κόσμο από διαιτητικά εγκλήματα, ευχόμαστε να μην γίνουν άλλα στη συνέχεια. Για να μείνουν οι τηλεοράσεις ανοιχτές και στις θέσεις του...

Πολλή βροχή, αλλά γήπεδο χαλί

Δεν έχουν άδικο οι Βραζιλιάνοι που τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για το Μουντιάλ σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Αν μη τι άλλο, όμως, όταν πέφτει χρήμα, τα γήπεδα είναι αψεγάδιαστα.

Καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης Μεξικό-Καμερούν έπεφταν «καρέκλες», ωστόσο η μπάλα δεν κόλλησε ούτε μία φορά στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έβλεπες από τις κάμερες τη βροχή, δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι είχαν ανοίξει οι ουρανοί.

Ευτυχώς, λείπουν οι βουβουζέλες

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι βελγική εταιρία έφτιαξε τις δικού της τύπου βουβουζέλες για να τις πουλήσει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, η καρδιά όλων πήγε στην... Κούλουρη. Οι μνήμες από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είναι νωπές και διόλου ευχάριστες τόσο για τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν, μα πολύ περισσότερο για τους τηλεθεατές που έπρεπε να παρακολουθούν τους αγώνες στο... mute.

Ευτυχώς για όλους, η φετινή διοργάνωση διεξάγεται σε μια χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και ξέρει να εκτιμά την ομορφιά και γοητεία του. Η έλλειψη βουβουζέλων έχει βοηθήσει στην παρακολούθηση των αγώνων με όρεξη και κυρίως... ηρεμία.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα - Κολομβία: Αμερικανική… σφυρίχτρα στην έναρξη του Μουντιάλ

Μουντιάλ 2014: Μία δεκάδα αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ! (photos)

Μουντιάλ 2014: Ποδόσφαιρο στο διάστημα από τη NASA! (videos)

Μουντιάλ 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)