ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντοσεβί: «Πρόκληση ο Ολυμπιακός»

Ντοσεβί: «Πρόκληση ο Ολυμπιακός»

Τεράστια πρόκληση είναι ο Ολυμπιακός για τον Ματιέ Ντοσεβί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του παίκτη στην ιστοσελίδα, «francefootball.fr».

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ματιέ, επέλεξες τον Ολυμπιακό. Η συμφωνία έκλεισε γρήγορα;

«Ήμασταν σε επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι διαπραγματεύσεις επιταχύνθηκαν προς το τέλος του πρωταθλήματος. Υπέγραψα συμβόλαιο τριών χρόνων. Το ήθελα πολύ αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό θα με βοηθήσει πολύ στο να βελτιωθώ. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σε αυτή την ομάδα».

Είχες άλλες σοβαρές προτάσεις από συλλόγους;

«Ναι, είχα και από τη Γαλλία, αλλά και από το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, η Μπαστιά με προσέγγισε, αλλά είχα λάβει ήδη την απόφασή μου. Ο Ολυμπιακός ήταν προτεραιότητά μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα και μου ταιριάζει».

Ήταν προσωπική σου επιθυμία να πάρεις μεταγραφή στο εξωτερικό;

«Ναι ήταν επιθυμία μου. Μετά από έξι χρόνια στη Γαλλία, ήθελα να αποχωρήσω από το γαλλικό πρωτάθλημα και να ζήσω μία διαφορετική εμπειρία. Χρειαζόμουν μία καινούργια πρόκληση. Από τη μέρα που υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο, πάντα έπαιζα στη Γαλλία και σε συλλόγους που ήταν ουσιαστικά στάσιμοι. Ήθελα να ανακαλύψω ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και μία ομάδα που παίζει σε υψηλό επίπεδο».

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το Μουντιάλ;

«Η Βραζιλία πιστεύω ότι θα το πάρει, αλλά μάλλον μιλάει το συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Οι Βραζιλιάνοι αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους κι αυτό μπορεί να τους βοηθήσει, ώστε να φτάσουν στην κορυφή».

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος παίκτης μέχρι στιγμής στη διοργάνωση;

«Οι Ρόμπεν και Νεϊμάρ έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά νομίζω ότι ο καλύτερος μέχρι τώρα ήταν ο Τζέιμς Ροντρίγκες. Έχει κάνει εκπληκτικό τουρνουά».