ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρίντεζης: «Όλα μπορούν να γίνουν»

Πρίντεζης: «Όλα μπορούν να γίνουν»

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας αλλά και τα φιλικά της Εθνικής Ελλάδος μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μετά τη φιλική νίκη επί της Σλοβενίας με 79-71 στο τουρνουά του Κάουνας:

«Όλοι ξέραμε ότι ο χθεσινός αγώνας θα ήταν δύσκολος, αλλά δεν παίξαμε καλά. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαμε άσχημα και χάσαμε όπως χάσαμε από την Λιθουανία. Είχαμε όμως πολύ καλή αντίδραση... Μην ξεχνάμε ότι είναι φιλικά προετοιμασίας. Και τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε τα φιλικά, αλλά όταν φτάναμε στην πηγή δεν πίναμε νερό. Φέτος πάμε διαφορετικά, με πιο χαμηλό προφίλ και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Δεν έχουμε πάρα πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας. Κάθε παρουσία είναι σημαντική και κάθε απουσία το ίδιο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παίκτες κλειδιά όπως είναι ο Καλάθης και όπως ήταν χθες ο Μπουρούσης. Όμως, δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό... Έχουμε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες για το Παγκόσμιο και κάθε λεπτό μετράει. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται και ατομικά και ομαδικά.

Το Παγκόσμιο είναι ένας θεσμός κρίνεται κυρίως στα νοκ αουτ παιχνίδια. Εκεί όλα μπορούν να γίνουν. Μπορεί μια ομάδα να έχει άσχημη εικόνα στην προετοιμασία, αλλά να κερδίσει ένα νοκ άουτ παιχνίδι και να περάσει στους οκτώ. Και το αντίθετο βέβαια... Εμείς δουλεύουμε πάνω σε πολύ καλή βάση φέτος, ο κάθε ένας ξέρει το ρόλο του και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Σε τέτοια τουρνουά όλα παίζουν ρόλο και μέσα σε αυτά και η τύχη. Με ένα αποτέλεσμα μπορούν να αλλάξουν όλα είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό είτε παίζουμε λίγα λεπτά είτε όλο τον αγώνα. Η Εθνική έχει δώσει πολλές χαρές στο παρελθόν και μακάρι να δώσει μια ακόμη φέτος».

Διαβάστε επίσης:

Κατσικάρης: «Πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε»

Ελλάδα - Σλοβενία 79-71: Έπαιξε και κέρδισε!