ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περέιρα: «Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον ΠΑΟΚ»

Περέιρα: «Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον ΠΑΟΚ»

Την ικανοποίησή του για την παρουσία του στον «Δικεφάλο» εκφράζει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός

Στη διάθεση του Αναστασιάδη να βοηθήσει όπου τον χρειάζεται η ομάδα δηλώνει ο Περέιρα, που επισημαίνει ότι στόχος του είναι να συμβάλει ώστε ο ΠΑΟΚ να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

«Eίναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη, είχα τη δυνατότητα επί – σχεδόν – δέκα πέντε ημέρες να συμμετάσχω μαζί με την ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας οπότε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Σιγά – σιγά με τους αγώνες και τα φιλικά, μέσα – κυρίως – από τις προπονήσεις πιστεύω ότι έχω πάρει έναν .. καλούτσικο ρυθμό κι ελπίζω αυτό να βελτιωθεί στο μέλλον γιατί κάθε μέρα είναι κάτι θετικό για μένα εδώ».

Σ' αυτό το διάστημα έχεις βρει το ρόλο σου στην ομάδα, έχεις προσαρμοστεί, γνωρίζεις πλέον και σε γνωρίζουν οι νέοι σου συμπαίκτες; «Είναι πολύ καλά εδώ, πράγματι νιώθω καλά. Η θέση μου μέσα στο γήπεδο είναι – κυρίως – μπροστά. Μπορώ να παίξω σε όλες τις πλευρές, να βοηθήσω όπου χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί η ομάδα».

Σε σχέση μ' αυτό που βάσει πληροφοριών περίμενες να συναντήσεις, αυτό που βρήκες πόσο διαφορετικό ήταν, αν όντως είναι; : «Καμία! Φυσικά, όταν ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ κι έγινε η πρώτη επαφή, προσπάθησα να μαζέψω όσο περισσότερες πληροφορίες από φίλους που έπαιζαν στην Ελλάδα. Ολοι μου είπαν τα καλύτερα. Μου είπαν ότι είναι μια μεγάλη ομάδα. Μου είπαν ότι θα έχουμε και θα έχω την υποχρέωση – ως μέλος αυτής της ομάδας να κάνω ό,τι καλύτερο, να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα, να κάνουμε ένα καλό ομάδα και να βοηθήσουμε να παραμείνει μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Ενα μεγάλο μέρος, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ομάδα, αποτελεί ο κόσμος του. Μια σημαντική, πρώτη γεύση πήρες στον φιλικό αγώνα με την Ιντερ στην Τούμπα. Τί εντυπώσεις αποκόμισες κι επειδή είναι γνωστό πως και το πρωτάθλημα στην Αργεντινή χαρακτηρίζεται – και – από τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις ομάδες και τους φιλάθλους τους σου θύμισε κάτι ανάλογο; : «Σίγουρα επειδή για μένα είναι κι η πρώτη φορά που βγαίνω από την Αργεντινή, συνεπώς είναι κάτι πολύ όμορφο που τουλάχιστον το θέαμα στις εξέδρες παραμένει το ίδιο. Είναι πάρα πολύ καλοί οι οπαδοί μας, στον αγώνα με την Ιντερ μας βοήθησαν πάρα πολύ, τραγουδούσαν επί ενενήντα λεπτά, κάτι που μας βοηθάει πολύ και μας δίνει και ρυθμό κι ελπίζω να συνεχιστεί έτσι».

Το δίδαγμα που αποκόμισες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα από το αρνητικό ντεμπούτο στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ποιό ήταν; : «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι μ' έναν αντίπαλο που έπαιξε αρκετά πίσω. Δυστυχώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα ενενήντα λεπτά κι αυτό 'πληρώσαμε'. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία μ' ένα σουτ. Είχαμε μια κεφαλιά στο δοκάρι, που ήμασταν λίγο άτυχοι. Γενικότερα κάναμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, έτυχε κι αυτοί έκαναν μια ευκαιρία, είχαν αυτήν την κεφαλιά – όπως εμείς στο πρώτο ημίχρονο – η οποία μπήκε, μετά ήμασταν κι εμείς τυχεροί που είχαν κι αυτοί το δοκάρι κι έτυχε να μη βάλουν και δεύτερο γκολ. Τώρα το μόνο πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε για τον επαναληπτικό είναι να είμαστε αυτό που δεν κάναμε εμείς στο πρώτο ματς, δηλαδή να είμαστε επί ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένοι, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να πάρουμε την πρόκριση».

Ολοκληρώνοντας, την Κυριακή είναι η αφετηρία του πρωταθλήματος, σ' ένα παρόμοιο ποδοσφαιρικό σενάριο με το χτεσινό, δηλαδή τον ΠΑΟΚ σε ρόλο φαβορί στην έδρα του μεν, δίχως τη μαζική παρουσία του κόσμου του στις κερκίδες δε. Είναι έτοιμη η ομάδα και ποια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά θα χρειαστείτε προκειμένου να πάρετε αυτό που επιθυμείτε; : «Πράγματι είμαστε το φαβορί κι έτσι πρέπει να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να πάρουμε το παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, να μην αφήσουμε στιγμή τον αντίπαλο να πιστέψει ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα, να πιέσουμε, να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να παίξουμε συγκεντρωμένα και φυσικά να έχουμε την τύχη για να κάνουμε αυτήν την κατοχή... γκολ».

Διαβάστε επίσης:

Πανιώνιος: Συλλυπητήρια για Φιλίππου

Η χαμένη ευκαιρία της χρονιάς (video)