ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίνει μάχη για την ζωή ο οπαδός του Εθνικού

Δίνει μάχη για την ζωή ο οπαδός του Εθνικού

Διαστάσεις απίστευτης τραγωδίας κινδυνεύουν να πάρουν τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν την αναμέτρηση του Ηροδότου με τον Εθνικό στην Αλικαρνασσό, καθώς ένας οπαδός της πειραϊκής ομάδας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βενιζέλειου νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ο 46χρονος έχει υποστεί ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος - Ένας ακόμη τραυματίας, οπαδός κι αυτός του Εθνικού, έχει υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό.

Ολα ξεκίνησαν στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν οπαδοί του Ηροδότου κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά εκείνων του Εθνικού, με αποτέλεσμα να προκύψουν συμπλοκές.

Από τα επεισόδια, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του Εθνικού, τραυματίστηκε στο κεφάλι από σιδερολοστό ένας οπαδός της ομάδας τους, ο οποίος μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο Βενιζέλειο. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν, λίγο αργότερα, πως ο άτυχος άνδρας υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος, χωρίς ωστόσο να φέρει εμφανείς κακώσεις. Η κατάστασή του έχει χαρακτηριστεί εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ γίνονται προσπάθειες να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Ο ασθενής έχει ήδη μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».

Αλαλούμ για το αν χτυπήθηκε ή όχι

Πάντως, οι πληροφορίες από το γήπεδο του Ηρόδοτου δεν είναι ξεκάθαρες. Την ώρα που τα επίσημα «χείλη» κάνουν λόγο για εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο μπορεί να οφείλεται και στην πίεση του θύματος, οι οπαδοί του Εθνικού με μηνύματά τους στο forum που διατηρούν στο διαδίκτυο μιλούν για εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο φίλαθλος της πειραϊκής ομάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε μια προσαγωγή ενός 27χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει το σοβαρότερο από τους τραυματισμούς του θύματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν τα επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού.

Πιθανή η αεροδιακομιδή του άτυχου 46χρονου στο 401

Την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί ο 46χρονος με ελικόπτερο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας (15/09). Την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παρακολουθούν στενά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός, ο πρόεδρος της Ελληνικός Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σαρρής και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου, οι οποίοι έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί η μεταφορά του άτυχου οπαδού της πειραϊκής ομάδας

Αιχμές για τη στάση της αστυνομίας, πάντως, άφησε με δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, μιλώντας στο grandsport.gr: «Όταν πατάω τα πόδια μου στην Κρήτη, θεωρώ ότι είμαι σπίτι μου. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι τόσο ανεπαρκής ή ανεύθυνη που εν τη απουσία της, έναν αγώνα που με τη βοήθεια της φίλης διοίκησης του Ηροδότου ξεκίνησε ως γιορτή, να καταλήξει σε τραγωδία. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για να βρούμε τους υπεύθυνους που ξεφτιλίζουν τον ιστορικό Ηρόδοτο αλλά και την Αστυνομία...».

ΕΠΟ: «Θλίψη και αποτροπιασμός»

Από την πλευρά της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στην αναμέτρηση του Ηρόδοτου με τον Εθνικό Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Θλίψη και αποτροπιασμός»

Με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό 46χρονου οπαδού ύστερα από επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ' ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».

Και δεύτερος τραυματίας από τα επεισόδια

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έγινε γνωστό πως υπάρχει και δεύτερος τραυματίες στα επεισόδιο της Αλικαρνασσού. Ένας ακόμη άντρας νοσηλεύεται με κάταγμα στο ζυγωματικό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πηγή φωτογραφιών: grandsport.gr - cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε σοβαρή κατάσταση φίλαθλος μετά από επεισόδια σε αγώνα Γ’ Εθνικής