ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταργήθηκε η επιτροπή... Βασάρα

Καταργήθηκε η επιτροπή... Βασάρα
Νέο πρόσωπο θα έχει από τη νέα σεζόν η διαιτησία και μάλιστα στα σχέδια της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνεται το...

Νέο πρόσωπο θα έχει από τη νέα σεζόν η διαιτησία και μάλιστα στα σχέδια της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνεται το περίφημο τμήμα διεύθυνσης ανάπτυξης διαιτησίας (ΔΑΔ) που λειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια υπό τον Κύρο Βασάρα.

Ο νέος κανονισμός διαιτησίας που συζητήθηκε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν περιλαμβάνει τη ΔΑΔ (αφομοιώνεται στην ΚΕΔ) και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο επικεφαλής της Κύρος Βασάρας, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA ή θα σταματήσει να έχει οποιαδήποτε διοικητική σχέση με την ελληνική διαιτησία ή θα είναι ένα από τα πέντε μέλη της νέας ΚΕΔ.

Όπως έχουμε τονίσει η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, από τριμελής γίνεται πενταμελής. Ο πρόεδρος της θα είναι παράγοντας και θα προέρχεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ενώ τα άλλα τέσσερα μέλη θα είναι πρώην διαιτητές.
Πριν το ΔΣ υπήρχε το σενάριο να είναι δύο μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ στην ΚΕΔ και τρεις πρώην διαιτητές, αλλά όλα δείχνουν ότι θα εγκαταλειφθεί.
Όλα αυτά, να σημειώσουμε ότι έγιναν προκειμένου η ΕΠΟ να εναρμονιστεί με την οδηγία της FIFA που έχει δοθεί πριν από αρκετούς μήνες.
Οι αρμοδιότητες κάθε μέλους της νέας ΚΕΔ και τα ονόματά τους θα επικυρωθούν σε διοικητικό συμβούλιο μετά τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ (3/6).

Onsports.gr