Να μείνει ζωντανός

Το να νικήσεις τρεις συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο...

Το να νικήσεις τρεις συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο, αλλά ο Ολυμπιακός το έχει κάνει φέτος και αυτό θέλει να επαναλάβει.

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον Πειραιά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προετοιμάζει την ομάδα του για τον τρίτο τελικό απέναντι στους «πρασίνους» και στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη που θα δώσει άλλη ψυχολογία στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας. Βασική προϋπόθεση να πετύχει τον στόχο της η ομάδα του Πειραιά είναι να ξεχάσει ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής στα δύο πρώτα παιχνίδια και να μην ασχοληθεί ξανά με τη διαιτησία. Αυτό δηλαδή που κάνει ο Παναθηναϊκός. Όσο το πράττει αυτό ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθώς μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι όσο είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και μόνο, έχει τις δυνατότητες να επιβάλει τον ρυθμό του. Άρα ζητούμενο είναι να μην χαθεί η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση.

Από τη στιγμή μάλιστα που και ο Βασίλης Σπανούλης έχει μπει περισσότερο στο κλίμα των ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» (κάτι που φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ελπίδες νίκης. Βέβαια στον Πειραιά είναι αναγκασμένοι πλέον να περιμένουν τι θα γίνει με τον Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς υπάρχει ο φόβος μήπως ο παίκτης τιμωρηθεί και δεν αγωνιστεί στον τρίτο τελικό. Η απογοήτευση και τα νεύρα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον δεύτερο τελικό, πρέπει να μετατραπούν σε πείσμα και αντίδραση, για να μπορέσει να έχει ελπίδες απέναντι τους πρωταθλητές Ευρώπης. Αν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο, θα φανεί στο παρκέ...