ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρίποντο» ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με αυτισμό

«Τρίποντο» ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με αυτισμό

Σε ένα ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις... μπασκετικές τους ικανότητες για καλό σκοπό!

Με την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων στις κερκίδες του κλειστού γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας», πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών (ΣΠΑΚΕ) και των Ολυμπιονικών, το Σάββατο 9 Μαΐου για την υποστήριξη του Συλλόγου Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό.

Εκατοντάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυο συλλόγων, που με ενθουσιασμό παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων που οργάνωσαν την εκδήλωση.

Οι κερκίδες ήταν γεμάτες τόσο από φιλάθλους μεγαλύτερης ηλικίας που ήθελαν να δουν από κοντά τους... πιο έμπειρους παίκτες να μπαίνουν και πάλι στο «παρκέ», όσο και από μικρά παιδιά που ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν τα «αστέρια» του ελληνικού αθλητισμού να αγωνίζονται για καλό σκοπό.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος Ξυνή και η DPG Digital Media και συνδιοργανωτής ο Δήμος Γλυφάδας, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο στηρίζοντας έμπρακτα το Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό, στον οποίο θα δοθούν τα έσοδα της επιτυχημένης διοργάνωσης.

Ενθουσιασμός στις κερκίδες

Από τις 16.00 οι τυχεροί θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα το τουρνουά μπάσκετ Γυναικών 3X3 από ομάδες του Εργασιακού Πρωταθλήματος Γυναικών ΕΚΑ.

Λίγο μετά τις 19.30, οι αθλητές οπλισμένοι με χαμόγελό και με όρεξη για μια φιλική «μάχη», φόρεσαν τη φανέλα τους και μπήκαν στο παρκέ. Το θέαμα ήταν πλούσιο, καρφώματα, κλεψίματα και τρίποντα είχε το μενού, ενώ για την ιστορία νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Ολυμπιονικών με 61-48 με κορυφαίο τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Οι ομάδες των αστέρων!

 MG 3505

Για την ομάδα των Ολυμπιονικών συμμετείχαν τεράστια ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ που έχουν διαπρέψει στα μπασκετικά και όχι μόνο γήπεδα. Υπό τις οδηγίες του προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη αγωνίστηκαν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δήμος Ντικούδης και ο Κώστας Τσαρτσαρής!

Αγωνίστηκαν ακόμα οι Ολυμπιονίκες των καταδύσεων Νίκος Συρανίδης, Γιάννης Γαβριηλίδης, η μεγάλη άσος του water polo Κική Λιόση, η Τατιάνα Καββαδιά και η Σοφία Κλιγκοπούλου που εκπροσώπησαν το γυναικείο μπάσκετ, ο πρόεδρος του συλλόγου Ολυμπιονικών Ελλήνων Κωφών, Χάρης Γιαννόπουλος και τα αδέλφια της πάλης, Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας.

Για την ομάδα του ΣΠΑΚΕ μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Γιάννης Γεωργικόπουλος, ο Γιώργος Καλαφατάκης κι ο Γιώργος Αγιασωτέλης. Προπονητής ήταν ο Βύρων Κρίθαρης που υπήρξε προπονητής του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ιωνικό Νικαίας.

Με την ομάδα των παλαιμάχων αγωνίστηκαν και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας 3Χ3 του ΣΠΑΚΕ Όλγα Βαρβέρη, Ελευθερία Μακρυνίκα και Γιάννα Τζήμα, οι οποίες μαζί με την Ειρήνη Πανουλή είχαν κατακτήσει λίγο νωρίτερα την πρώτη θέση στο τουρνουά που προηγήθηκε.

Οι αθλητές στέλνουν μηνύματα ανθρωπιάς

Πολλαπλά μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αθλητισμού και παιδείας πέρασαν οι αθλητές μέσω του ξεχωριστού αγώνα.

Οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, μετά το τέλος του αγώνα δεν παρέλειψαν να στείλουν το μήνυμα τους για την εκδήλωση, αλλά και να εκφράσουν τη στήριξή τους στα άτομα με αυτισμό.

«Πιστεύω ότι και ο σύλλογος ολυμπιονικών και ο ΣΠΑΚΕ αποδεικνύουν συνεχώς πως στο μυαλό τους έχουν πάντα τους συνανθρώπους τους, γι' αυτό και συμμετέχουν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση», δήλωσε ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα μέσα από τη διοργάνωση είναι να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία για την πάθηση του αυτισμού», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας κ. Νίκος Μπαμπανικολός.

Με τη σειρά του ο προπονητής μπάσκετ, που αγωνίστηκε με την ομάδα του ΣΠΑΚΕ κ. Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε ότι είναι απαραίτητο οι αθλητές να δίνουν πάντα το «παρών» σε φιλανθρωπικές διοργανώσεις, «πρέπει να συμμετέχουμε και να προσφέρουμε όσο είναι δυνατόν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να το κάνουμε με την ψυχή μας».

Στον αγώνα μπάσκετ παρευρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος απένειμε μετάλλια στους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

«Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης το δίνουν οι αθλητές με την ανιδιοτελή προσφορά τους, δίνοντας το παράδειγμα στην κοινωνία. Συγχαρητήρια στους αθλητές και στους χορηγούς που σε αυτή τη δύσκολη, για την ελληνική οικονομία, περίοδο στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στήριξης στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

 MG 3103 2

Η αν. υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση, η οποία με τη σειρά της έκανε απονομές στους παίκτες έλαβαν μέρος στον αγώνα. «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Ένας αγώνας Ελλήνων Ολυμπιονικών και παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών δίπλα στα παιδιά με αυτισμό. Το μήνυμα είναι δυνατό, (και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας) πρέπει να είμαστε κοντά σε όλους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας», δήλωσε η κ. Κουντουρά.

Μετά το τέλος του αγώνα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της προαγωγής της Υγείας που αποτελεί έναν από τους πυλώνες δράσεις του Συλλόγου μας, εκπονήσαμε το πρόγραμμα "Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό", όπου μέσα από διάφορες δράσεις συμβάλουμε στο να ενημερωθεί καταρχάς η κοινωνία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας και οι οικογένειές τους.

Η πρώτη μας δράση ήταν ο αποψινός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ, καθώς και το Εργασιακό Τουρνουά 3Χ3 Γυναικών του ΕΚΑ που προηγήθηκε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΠΑΚΕ, το ΕΚΑ Basket και το Δήμο Γλυφάδας γα την συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν ή/και παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ενώ θα συνεχίσουμε και με άλλες μορφές δράσεων, που θα συμβάλλουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση».

kozomboli