ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κ. Λούκας «Ο προπονητής μου είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου»

Ο Κ. Λούκας «Ο προπονητής μου είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου»
Η αλήθεια είναι ότι το να βρούμε τον «Too easy» δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό παραχώρησε στο Onsports ο Κέιλιν Λούκας.

Η αλήθεια είναι ότι το να βρούμε τον «Too easy» δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Μετά από αρκετές... αναπάντητες κλήσεις τελικά ο απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ όχι μόνο βγήκε στο τηλέφωνο αλλά αποδείχθηκε και πολύ φιλικός. Μάλιστα δεν δίστασε να μας αποκαλύψει και τον λόγο που δεν μπορούσε να σηκώσει νωρίτερα το κινητό του: «Ήμουν στην εκκλησία και δεν μπορούσα να απαντήσω» ήταν τα λόγια του «Cool Hand Lucas» ο οποίος –αφού πρώτα μας υποχρέωσε να του απολογηθούμε για την ενόχληση- στη συνέχεια μας μίλησε για τη νέα του ομάδα, τον Μάτζικ Τζόνσον, τα... παρατσούκλια του, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά τα όσα είπε αποκλειστικά στο Onsports:

-Αρχικά παρουσίασέ μας τον εαυτό σου!

«Είμαι 22 χρονών και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιξα μπάσκετ στο Μίσιγκαν Στέιτ με την ομάδα των Σπάρτανς. Σε αυτές τις σεζόν είχαμε αρκετές επιτυχίες με αποκορύφωμα την παρουσία μας σε δύο Φάιναλ Φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος. Βέβαια στο ένα δεν έπαιξα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού τον οποίο πάντως έχω ξεπεράσει. Προσωπικά μου αρέσει το γρήγορο παιχνίδι, αλλά προσαρμόζομαι σε αυτά που μου ζητάει ο προπονητής μου».

-Γνωρίζουμε πως τα πικ εν ρολ αποτελούν μεγάλο μέρος του παιχνιδιού σου.

«Ναι, τον εφαρμόζαμε συνεχώς αυτό τον τρόπο παιχνιδιού στο Μίσιγκαν Στέιτ. Ο προπονητής μου, ο Τομ Άιζο, είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου σε αυτό το θέμα και με έμαθε πάρα πολλά. Τελικά φτάσαμε σε μεγάλες επιτυχίες χρησιμοποιώντας τα και ήταν ο βασικός άξονας ολόκληρου του παιχνιδιού μας».

-Μίλησες με κάποιον από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, πριν υπογράψεις; Και αν ναι, τι σου είπε;

«Μίλησα με έναν βοηθό προπονητή. Μου είπε ότι με θέλουν στην ομάδα τους και μου ανέλυσαν τις απαιτήσεις που έχουν από μένα για τη νέα χρονιά».

-Τι άλλο ξέρεις για τον Ολυμπιακό; Γνωρίζεις ότι είχε αποκτήσει τον Τσίλντρες πριν δύο χρόνια;

«Το ξέρω, αφού ο Τσίλντρες είναι γνωστό όνομα και στις ΗΠΑ. Η καριέρα του στο ΝΒΑ είναι καλή και σταθερή. Επίσης γνωρίζω πως η ομάδα έφτασε στο Φάιναλ Φορ τα δύο από τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό κάτι σημαίνει. Ακόμα έχει έναν καλό προπονητή, ο οποίος δίνει μεγάλη ελευθερία στο παιχνίδι του, περίπου όπως παίζαμε εμείς στο κολέγιο».

-Η μεταγραφή του Τσίλντρες ήταν ακριβή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Θεωρείς ότι είναι η ημέρα με τη νύχτα με τη δική σου;

«Θα είναι διαφορετικά για μένα. Πιστεύω ότι θα μάθω γρήγορα τους κανονισμούς, αφού έχω έφεση σε αυτό. Μπορώ να προσφέρω πολλά και νομίζω ότι θα πετύχω πολλά. Έχω αυτοπεποίθηση».

-Διαβάσαμε ένα άρθρο σε εφημερίδα του Ντιτρόιτ που έλεγε ότι άδικα δεν επιλέχτηκες στο φετινό ντραφτ. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτό;

«Δεν ξέρω γιατί. Η αλήθεια είναι ότι δούλεψα αρκετά και ήμουν καλύτερος αγωνιστικά από πολλούς παίκτες, που τελικά επιλέχθηκαν. Πλέον θα συνεχίσω στην Ελλάδα την καριέρα μου. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, επειδή δεν επιλέχθηκα στο ντραφτ. Άλλωστε κι άλλοι παίκτες δεν είχαν επιλεγεί όμως στη συνέχεια πέτυχαν πολλά».

-Υπάρχουν πολλές διαφορές στο παιχνίδι όπως αυτό παίζεται στην Ευρώπη. Είσαι έτοιμος για αυτές;

«Φυσικά και είμαι έτοιμος για κάθε πρόκληση, η οποία παρουσιάζεται μπροστά μου. Θέλω πάντα να τα καταφέρνω. Δεν με πειράζει που το παιχνίδι είναι πιο αργό και πιο σκληρό».

-Πόσο δύσκολο ήταν να θεωρείσαι διάδοχος του Μάτζικ Τζόνσον στο κολέγιο σου;

«Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Εγώ απλά μπήκα και έπαιξα το παιχνίδι μου. Με βοήθησε αυτό το «βάρος» για να γίνω καλύτερος παίκτης και να εξελιχθώ σε ηγέτης των Σπάρτανς, κάτι που μου πρόσφερε σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια της καριέρας μου. Δεν με πίεσε κανείς, απλά αυτή η σύγκριση ανέβασε πολύ τον πήχη. Ήταν τεράστιος παίκτης και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Το γεγονός αυτό με υποχρέωσε να προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο, ώστε να προσεγγίσω τη δική του προσφορά η οποία ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Θα έλεγα ότι είναι κάτι σαν ίνδαλμα για μένα ο Μάτζικ».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr