ΑΘΛΗΤΙΚΑ

10.000 ευρώ στον Πατέρα για δημοσίευμα σχετικά με τον ξυλοδαρμό Βασσάρα

10.000 ευρώ στον Πατέρα για δημοσίευμα σχετικά με τον ξυλοδαρμό Βασσάρα

Δέκα χιλιάδες ευρώ επιδικάστηκαν στο Ν. Πατέρα για την αγωγή που είχε ασκήσει κατά της DPG με την υπ΄ αριθμόν 6411/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ποιος βγάζει λάδι τον Νίκο Πατέρα;» το οποίο κρίθηκε πως προσβάλλει την προσωπικότητα του.

Αντίθετα, απέρριψε τελεσίδικα την αγωγή του Νικόλα Πατέρα κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς διαπιστώθηκε πως ουδεμία ευθύνη τον βαραίνει.

Αναλυτικότερα, οι αναφορές που κρίθηκαν ως προσβλητικές της προσωπικότητας του Πατέρα ήταν η ίδια η επιλογή του τίτλου «Ποιος βγάζει λάδι τον Νίκο Πατέρα;», όπως και: «Ερωτηματικά προκαλεί η αιφνίδια κάλυψη που έδωσε στο Νίκο Πατέρα ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ. Γιάννης Δικόπουλος, σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε την Κυριακή η εφημερίδα «Real News». Πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ο κ. Γ.Δικόπουλος σε ρόλο «Εισαγγελέα» κρίνει αθώο τον μέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ώρα που ο αθλητικός- κι όχι μόνο- κόσμος έχει συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις της Real News», «πώς δεν προβληματίστηκε όταν είδε μέσα από τα δημοσιευμένα έγγραφα της δικογραφίας, ότι ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Βασσάρα είναι άτομα της προσωπικής φρουράς του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Εάν το γνώριζε, πώς έμμεσα αθώωσε-που δεν είναι δουλειά του-τον κ. Πατέρα, λέγοντας, ότι «από το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει δεν προκύπτει καμία κατηγορία».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι με τις παραπάνω φράσεις ο συντάκτης άφησε άμεσες υπόνοιες περί εμπλοκής του Πατέρα στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασσάρα. Ο ενάγων, όμως, όπως αποδείχτηκε στη διαδικασία, δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση αυτή. Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η τιμή και η υπόληψη του Πατέρα προσβλήθηκαν, επειδή το δημοσίευμα ανέφερε το δικό του όνομα και όχι αυτό του προσώπου της φρουράς του, του οποίου η ενοχή «καλύφθηκε».