ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζ. Μακούν: «Ήρθα σε ένα σύλλογο που ξέρει να κερδίζει»

Ζ. Μακούν: «Ήρθα σε ένα σύλλογο που ξέρει να κερδίζει»
Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι από σήμερα ο Ζαν Μακούν…

Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι από σήμερα ο Ζαν Μακούν.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 77, ενώ την παρουσίασή του έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος προετοίμασε τους οπαδούς για μια ακόμη έκπληξη:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Ζαν Μακούν στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Έρχεται στην χώρα μας στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία. Προσωπικά υλοποιώ αυτό για το οποίο δεσμεύτηκα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Επενδύω αποκτώντας σημαντικούς ποδοσφαιριστές και θέλω ο Ολυμπιακός να κάνει το καλύτερο δυνατό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χάρηκα που είδα κόσμο και θα ήθελα να γεμίσουν και το Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει ένα καλό θέαμα», τόνισε ο Μαρινάκης και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ποδοσφαιριστής:

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά για την υποδοχή μου στην Ελλάδα και τους οπαδούς που ήρθαν μέχρι εδώ. Τους ευχαριστώ πραγματικά. Έχω έρθει να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Από εδώ και πέρα πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά».


Για τον λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα σου στον Ολυμπιακό, ο Καμερουνέζος είπε: «Θεωρώ ότι ο όμιλος είναι δύσκολος όμιλος και όλοι έχουν ευκαιρία να περάσουν στον επόμενο γύρο. Όταν μίλησα με την διοίκηση, είδα ότι με ήθελαν πολύ και ήρθα σε έναν σύλλογο που ξέρει να κερδίζει, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στην Ευρώπη: «Πριν από δύο χρόνια με την Λιόν, κάναμε μια καλή πορεία και φτάσαμε στα ημιτελικά. Εύχομαι να κάνουμε το ίδιο με τον Ολυμπιακό, να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να παίξουμε καλή μπάλα».

Για τη σύγκριση με τον Καρεμπέ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχω έρθει ην Ελλάδα για να προσφέρω στην οικογένεια του Ολυμπιακού αυτό που μπορώ».

Τέλος, σε ερώτηση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το αν θα πραγματοποιηθεί κι άλλη μεταγραφή, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, απάντησε λακωνικά: «Θα περιμένετε και νέα έκπληξη». Μάλιστα στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων σε ποια θέση θέλει να δει τον Μακούν να αγωνίζεται κι εκείνος απάντησε σε αυτή του τερματοφύλακα!

Να σημειωθεί πως έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, υπήρχαν περίπου 200 φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καλωσορίσουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Οι οπαδοί δημιούργησαν «καυτή ατμόσφαιρα», ανάβοντας καπνογόνα και τραγουδώντας συνθήματα.

Σειρά παίρνει ο επιθετικός;

Με τη μεταγραφή του Καμερουνέζου, οι ερυθρόλευκοι θωρακίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεσσαία γραμμή τους. Πλέον, οι κινήσεις της διοίκησης θα στραφούν προς την απόκτηση επιθετικού, αφού το έχει ζητήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Μαρινάκη. Το πιο «βαρύ» όνομα που ακούγεται, είναι αυτό του Ιταλού επιθετικού, Βιντσέντζο Ιακουίντα. Ωστόσο το κασέ του είναι αρκετά υψηλό, ενώ υπάρχει και προβληματισμός για κάποιους τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν. Έτσι δεν αποκλείεται οι ερυθρόλευκοι να στραφούν σε άλλες λύσεις, όπως του Ιρένιους Γιέλεν. Πάντως δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ανακοινώσει κάποιο παίκτη, το όνομα του οποίου δεν έχει «παίξει» πολύ στην επικαιρότητα…