ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατρόμητος… Μήτρογλου έκανε ζημιά στον Άρη

Ατρόμητος… Μήτρογλου έκανε ζημιά στον Άρη
Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος Αθηνών. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος Αθηνών. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχε ο Μήτρογλου στο 19ο λεπτό, ενώ οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σολτάνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 2ο λεπτό ο Φυτανίδης γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα με το κεφάλι στον Ιτάνζ, ο οποίος την μπλόκαρε λίγο πριν από τη γραμμή, ενώ στο 9΄ το σουτ του Σολτάνι δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου. Στο 16΄ ο Άρης προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ με τον Καστίγιο, ο οποίος πέρασε και τον Ιτάνζ, ωστόσο έφυγε πλάγια και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το γκολ πέτυχε ο Ατρόμητος στο 19΄ με τον Μήτρογλου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Ο Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 26΄, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Τόχα, όταν πέρασε και τον Σηφάκη, αλλά ο Ντίκο έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Στο 29΄ ο Τσιώλης πέρασε τον Καζναφέρη στη θέση του Τόχα, ενώ στο 31΄ ο Ατρόμητος έχασε νέα ευκαιρία με τον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος «νικήθηκε» σε τετ-α-τετ από τον Σηφάκη. Στο 35΄ ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 38΄ το κακό τελείωμα του Καπετάνου, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής από την εστία του Ιτάνζ, δεν επέτρεψε στον Άρη να ισοφαρίσει. Στις καθυστερήσεις οι Θεσσαλονικείς έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Σολτάνι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, γιατί πήγε να εκτελέσει ένα φάουλ, ο Επστάιν μπήκε μπροστά για καθυστέρηση και ο Γαλλοαλγερινός του πέταξε την μπάλα στο πρόσωπο.

Λίγες οι καλές φάσεις στο β΄ ημίχρονο, με το σουτ του Τάτου στο 49΄ να στέλνει την μπάλα άουτ και τον ο Ιτάνζ στο 70΄ να αποσοβεί τον κίνδυνο προ του Μίσελ. Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο ο Ατρόμητος κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Άρης - Ατρόμητος Αθηνών 0-1

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κόκκινη: Σολτάνι (45+2΄)

Κίτρινες: Τσέζαρεκ, Φατί - Επστάιν, Ιτάνζ

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ (78΄ Τοπούζης), Σολτάνι, Τόχα (29΄ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (89΄ Πρίττας), Καπετάνος, Λαζαρίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (67΄ Σφακιανάκης), Επστάιν, Καραγκούνης (59΄ Μπέλιτς), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (73΄ λ. τρ. Δημούτσος).