Όταν ο υιός Μπαλτάκος αποθέωσε τον Σπανούλη!

 Όταν ο υιός Μπαλτάκος αποθέωσε τον Σπανούλη!

Πιστός στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», του «ήξεις-αφήξεις» αλλά και με... αποθέωση για τον Βασίλη Σπανούλη και το “back to back” στο ελληνικό πρωτάθλημα (!!!), ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υιός Μπαλτάκος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM.

Επανάλαβε για μια ακόμη φορά την πρόθεση του να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει τις διαδικασίες, όμως ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά επικαλέστηκε αρχικά την εκκαθάριση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εν συνεχεία το τυπικό των διαδικασιών και εν τέλει… μεταφυσικά φαινόμενα για να στηρίξει την τακτική της καθυστέρησης για να παραμείνει στη θέση του. Κι όλα αυτά μόλις 24 ώρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το «παραιτηθείτε τώρα, αναλαμβάνω όλα τα χρέη» με την ελπίδα να σωθεί ένας Σύλλογος που αγωνιστικά και οικονομικά καταρρέει…

Ιδού τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Μπαλτάκου:

-«Θέλω χωρίς περιστροφές και επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια γκρίζα ζώνη και αμφιβολίες για τις προθέσεις μας, να δηλώσω ξανά ότι αυτό που είχε δηλώσει για παραίτηση ισχύει 100%» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οταν εγώ το δήλωσα ο κ. Γιαννακόπουλος επανήλθε και είπε ότι θέλουμε τα στοιχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Μετά είπε να φύγουμε αμέσως για να αναλάβει. Θα ηταν χαζό να βγω και να πω έλα. Αυτό που έκανα ήταν να βρω όλα τα στοιχεία που ζήτησε και να τα στείλουμε εμπροθέσμως. Ζητήθηκε μετά η συνάντηση, βρήκαμε μια ημερα να βολεύει και τους δύο, πήγαμε όχι με υποχρέωση να δώσουμε στοιχεία, αλλά να καλωροσίσουμε τους ανθρώπους που έχουν το ενδιαφέρον να αναλάβουν ερασιτέχνη και θεωρήσαμε καλό, για λόγους ευγένειας να τους παρουσιάσουμε κάποια στοιχεία πριν την τελική παράδοση στις 30 Απριλίου».

-Συνεχίζοντας ο υιός Μπαλτάκος άρχισε να τα... γυρίζει: «Αυτό ερμηνεύτηκε ως προβολή. Πρόθεση μας μέχρι χθες ήταν να παραδώσουμε τα στοιχεία στις 30 Απριλίου. Χθες ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει σκοπό να αναλάβει όλα τα χρέη και να βάλει το απαραίτητο ποσό 3-4 εκατομμύρια για να κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινο. Εμείς επικροτούμε αυτό που είπε. Και εφόσον δημόσια δεσμεύτηκε για ανάληψη χρεών και να βάλει αυτό το ποσό εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παραιτηθούμε».

-Αμέσως μετά ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη για το λόγο που δεν διευκολύνει άμεσα τις διαδικασίες με την παραίτηση της διοίκησης του: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα να μπαίνει ο ένας και να βγαίνει ο άλλος. Πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Είμαστε σωματείο, έχουμε μέλη, εκλέγει μέλη και χρειαζόμαστε τα νόμιμα, όχι στα κλεφτά, να παρουσιάσουμε τον απολογιστικό μας έλεγχο, την εκκαθάριση και να παραιτηθούμε για να πάμε σε εκλογές. Αν ο κ. Γιαννακόπουλος δεν επιθυμεί να βάλει τα χρήματα που δικαιούται ο Ερασιτέχνης από την ΚΑΕ, ό,τι οφείλει, είναι δικό του δικαίωμα. Δεν θα πω εγώ ποτέ, πρώτα βάλε μου 250 χιλιάδες, να τα βάλει και μετά. Δεν θα κινηθω νομικα εναντίον. Πρέπει όμως να ζητήσω παραστατικά, εκκαθαρίσεις για να πάω σε απολογιστική συνέλευση, να παραιτηθούμε, αλλά για να παραιτηθούμε, πρέπει και εκείνος να μας διευκολύνει σε αυτά που ζητάμε για να παραιτηθούμε. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Το έχω ξαναπεί: Θα το εκλάβω και σαν δική μου, προσωπική επιτυχία να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Ερασιτέχνη. Εγώ ανέλαβα μια διοίκηση σωτηρίας, που διαδέχθηκε μια άλλη διοίκηση σωτηρίας. Δε μπορώ να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Δεν έχω τη δυνατότητα και το αναγνωρίζω ως μειονέκτημά μου. Σκοπός μου ήταν να βρω έναν άνθρωπο να μπορεί να βάλει λεφτά, για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, που έχει ετήσιο μπάτζετ 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει αυτήν τη δυνατότητα. Θα ήθελα να φύγω, για να έρθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Ζητάμε από τον κύριο Γιαννακόπουλο να μας δώσει τα στοιχεία, για να παραιτηθούμε. Θα ήταν αφελές να πω δεν φεύγω και να βάλω το εγώ μου πάνω από τον σύλλογο»!

-Ερωτηθείς στη συνέχεια για τα χρέη του Ερασιτέχνη και για τους λόγους που δεν παραιτείται άμεσα η διοίκησή του, είπε: «Είναι ζήτημα τα μέλη, δεν γνωρίζω ποια διοίκηση θέλει να βάλει ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κόσμος θα την αξιολογήσει, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε για διαδικαστικούς λόγους. Είναι μέλη; Δεν μπορεί για παράδειγμα ο κ. Παπαθεοδώρου να γίνει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν θέλει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο, γιατί δεν είναι μέλος. Δεν τίθεται θέμα να ζητάμε εγγυήσεις από τον κ. Γιαννακόπουλο. Ζητάμε να μάθουμε ποιοι είναι για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο Ερασιτέχνης δεν λέει αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί το χρέος. Σε εσάς προσωπικά (σ.σ. στον Βασίλη Παπαθεοδώρου) είχα πει ότι θα πρέπει δημόσια να επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών και αυτό θα κάνουμε. Ετοιμάζουμε συνέντευξη Τύπου, όπου θα επικοινωνήσουμε τα πάντα, για να έχουν όλοι οι Παναθηναϊκοί μια εικόνα. Η επιστολή του κ. Γιαννακόπουλου έλεγε τέλη Μαΐου. Εμείς λέμε, πείτε μας τώρα τα στοιχεία 5 λεπτών, για να είμαι κι εγώ νόμιμος και να παραδώσω σύμφωνα με τη διαδικασία. Δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς κανένα λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr